Emekçi Gençlik Antalya'da ilk kurultayını yaptı

İP Emekçi Gençlik üyeleri Cumhuriyet ve Emek Mücadelesini birleştirmek için ant içti

Abone ol

İşçi Partisi Emekçi Gençlik Antalya'da ilk kurultayını Tabip Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından oluşturulan Kurultay Divanı'na İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş başkanlık etti. Kurultay da taşeron sistemi, kıdem tazimatının kaldırılması ve gündemdeki konular masaya yatırıldı. Konuşmacılar emekçi gençliğin görevleri ve önümüzdeki döneme dair önerilerde bulundular. Kurultay sonucu Antalya'da emekçi gençlik rüzgarı estirmeye aday olan yöneticiler belirlendi. Kurultay delegeleri cumhuriyet ve emek mücadelesini birleştirerek tam bağımsız emekçi cumhuriyetin yeniden kurulması için ant içti.

Diş, Vatansız Mücadele Olmaz

Kurultayda konuşan Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, önümüzdeki döneme ilişkin yaptığı konuşmasında ülkeyi bekleyen önemli gelişmelere dikkat çekti. Bu gelişmelerin, Anayasa süreci, yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler olduğunu kaydeden Diş, "Önümüzde bizi bekleyen dört büyük muhabere var" diye konuştu. Cumhuriyet ve emek hareketinin birleşmesi gerektiğini, vatansız mücadele yürütmenin imkansız olduğunu vurgulayan Diş, "Nerde bir emekçi eylemi var, Emekçi Gençliğimiz, kitle örgütünü, parti örgütlerini seferber ederek o eylemlerin içerisine girecek ve oranın en fedakar kadroları haline gelecek" ifadelerini kullandı. Mücadelede sınıf bilinciyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Diş, "Eğer partimiz uzun yıllardır yürüttüğü kararlı mücadelesini sınıf bilinciyle yürütmeseydi, bugün olmazdı. Aydınlıkçı olmanın en önemli yanı da meseleleri sınıfsal olarak yorumlamak ve değerlendirmektir, emekçi kitleler lehine. İşte bu yüzden Emekçi Gençliğimiz hızlı bir şekilde sınıf bilincini kavramalı, bütün üyelerin önüne kavrama hedefini koymalıdır" diye konuştu. 19 Mayıs 2012 den itibaren başlayan ve hızlanan yürüyüşü 'Türk Milletinin uzun yürüyüşü' olarak tanımlayan Diş, "Yürüyüşümüzü başarıyla ulaştıracağız ve halkımızın çıkarlarını gözeten yeniden tam bağımsız Cumhuriyet kuracağız" dedi.

TGB'den EG'ye Destek

Emekçi Gençlik' in kurultay konuklarından Antalya TGB İl Başkanı Alparslan Güneş de kurultayda söz aldı. Üniversitelerde yürüttükleri mücadele yöntemlerinin emekçi gençlik içinde geçerli olabileceği konusunda kurultay delegelerine önerilerde bulunan Güneş şunları kaydetti; "Sınıf bilinci olmayan bir sınıfla karşı karşıyayız. Devrimin öncü kuvveti olacak işçi sınıfına bu bilincin nasıl taşıyacağına yönelik çalışmalar esastır. Bir diğer önemli konu ise, Cumhuriyet ve emek hareketini birleştirmek. Hakimiyet alanları yaratmak, biz biliyorsunuz, üniversitelerimizde hakimiyet alanları yaratmak konusunda ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Emekçi gençliğin de, sanayi de turizm de bütün emekçi sınıfların bulunduğu alanlarda kendilerine hakimiyet alanları yaratmaları belirleyici olacaktır. Yaşasın vatan emek mücadelesi. Kurultaya başarılar dilerim" diye konuştu.

Emek Mücadelesi 7 Fedaisini Seçti

Faaliyet ve mali raporların okunup oy birliği ile aklanmasının ardından Kurultayda teker teker söz alan Emekçi Gençlik delegeleri önlerinde duran büyük mücadeleye ilişkin önerilerde bulundular. Bacasız sanayinin merkezi Antalya'da sektöre emek verem turizm işçilerinden, sanayi işçilerinin sorunlarına kadar, Anteks işçisinin maaşlarını alamadan işten atılmasından taşeron sistemini yıkma kararlılığı ve kıdem tazminatı konusuna kadar emeği ilgilendiren her konuda önerilerini kurultaya sundular. Konuşmaların ardından Antalya'da emek mücadelesine yön verecek 7 fedai seçildi.

Emekçi Gençlik kurultayından 'İşçi Gençlik El Ele Tam Bağımsız Türkiye', 'Bağımsızlık Devrim Sosyalizm', 'Faşizme Karşı Birlik Yaşasın Emekçi Gençlik', 'Öncü Cesur Doğu Perinçek' sloganları yükseldi.

Haber - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

'Su hayattır satılamaz' Yurt “İşgalci değiliz halkız“ Yurt Hatay'ın Asi Nehri siyah akıyor Yurt Deprem yıkamadı AKP yıktı Yurt