Kapılar kapatıldı!

Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapıları, Başbakanlık talimatı ile Suriye'den gelişlere kapatıldı. Sadece insani yardım ve sağlık ekiplerinin geçebildiği kapılardan Suriye'ye yardım malzemesi götüren TIR'larla ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere izin veriliyor.

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye'de IŞİD ile ÖSO arasında devam eden çatışmalar nedeniyle gelişlere kapatıldı.

Suriye'den gelecek tüm araç ve yaya girişlerine kapatılan Sınır Kapılarından ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler ile tampon bölgeye yük taşıyan TIR'ların çıkışlarına izin veriliyor.

Başbakanlığın talimatı ile ikinci bir emre kadar kapatılan sınır kapılarından Türkiye'ye sadece insani yardım kuruluşları ve sağlık ekipleri geçebiliyor.

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu sınır hattında güvenlik güçleri de önlemlerini artırdı.

Dün Suriye'den Öncüpınar gümrük kapısına gelen bir TIR'da füzelerin hangi irtifada patlayacağını belirlemede kullanıldığı iddia edilen 512 adet basınç sensörü ele geçirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Öğrencilere o gün ücretsiz! Gündem ÇYDD davasında önemli gelişme Gündem Arabası olanları sevindirecek mahkeme kararı: Ücretli otopark yasa dışıdır Gündem AKP, Esad karşıtı siyasetinde yalnızlaşıyor Gündem