"ABD'nin hamlesine karşı Türkiye PYD hedeflerini vurmalı"

Washington'un terör örgütü PYD'ye silah yardımı kararına karşı Ankara'nın atması gereken adımlar tartışılıyor. 21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PYD'ye hedeflerine acilen bir harekat başlatması gerektiği görüşünde. Dilek'e göre, harekatlar başlar başlamaz Ankara, Şam ile de doğrudan görüşmeli.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 16 Mayıs'ta yapacağı zirve öncesi PYD'ye silah yardımı kararnamesini imzalaması tartışma yarattı.

Peki Ankara Washington'un bu hamlesine karşı ne yapmalı?

TSK'nın operasyon yapmak için yeterli güç ve imkana sahip olduğunu vurgulayan Dilek, harekatın başlamasıyla birlikte Türkiye'nin Suriye ve Rusya ile de doğrudan görüşmesi gerektiğini söyledi.

Dilek, Amerika'nın “garanti” adı altında söylediği "Silahlar Türkiye'ye çevrilmeyecek" sözlerinin bir tuzak olduğunu vurguladı.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'cü Tuncay Opçin'den şüphe uyandıran yeni paylaşım Gündem Bülent Esinoğlu yazdı: Tehdit varsa her türlü savunma meşrudur Gündem CHP'li il yöneticilerine 'Bylock' gözaltısı Gündem Polis, intihar edeceğini söyleyen kişiyi arıyor Gündem