Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine rağmen Fikri Sağlar'ın çalışmaları HDP'yi umutlandırdı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "110 imza toplayıp Anayasa Mahkemesi'ne gidecekler, partiden istifa etmelidir" sözlerine rağmen CHP Mersin Millietvekili Fikri Sağlar'ın başlattığı imza kampanyası sürüyor. Sağlar'ın çalışmaları, HDP'yi de umutlandırdı.

Abone ol

15 GÜNLÜK SÜRE BAŞLADI

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin onaylanmasıyla birlikte, fezleke dosyalarının yargıya ulaşması için hedeflenen 15 günlük süre başladı.

152 milletvekili hakkındaki 800 dosyanın jet hızıyla yargıya ulaştırılması hedefleniyor. Bunun için de dosyalar, Meclis'ten Adalet Bakanlığı'na oradan da, hazırlandığı savcılıklara gönderilecek.

Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümleri uyarınca yürütülecek. Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece hakkında hazırlanan fezleke üzerinden yargılanacak. Başka suçlama yöneltilemeyecek. Dokunulmazlığı kaldırılanın vekilliği devam edecek, ancak 1 yıldan fazla ceza alanınki düşecek.

Ancak HDP ve bazı CHP'li milletvekilleri yasanın iptali için yeniden harekete geçti. Hedef 110 milletvekili bularak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmak.

FİKRİ SAĞLAR'A İLK DESTEK EREN ERDEM'DEN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine rağmen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, başlattığı imza kampanyasını sürdürüyor. Sağlar'a ilk destek İstanbul Milletvekili Eren Erdem'den geldi.

Sağlar'ın 110 desteğini sağlamak için Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve ekibi ile görüşmeyi hedeflediği belirtiliyor. Yapılan hesaplara göre İnce ve ekibi destek verirse, imza sayısı 30'u bulacak.

HDP'DEN CHP'YE ÇAĞRI

Benzer bir hamle HDP'den de geldi. PKK'nın siyasal uzantısı HDP, 110 milletvekili için CHP'ye çağrı yaptı. İmza kampanyası için hazırlıklara başladı.

CHP'li Fikri Sağlar'ın kampanyasını değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "İmzalar 110'u bulsun diye destek veririz. Zaten bizim istediğimiz şey bu" ifadelerini kullandı.

CHP KOMİSYON KURDU

Diğer yandan CHP, hakkında dosyası bulunan 57 milletvekili için hukuki süreçleri takip etme açısından Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu kurdu. Komisyonu koordine etme görevi de Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre'ye verildi.

ulusalkanal.com.tr

Fatih Üniversitesi'ne kayyum atandı Gündem Cumhuriyet binalarının yıkımı sürüyor Gündem CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na mermi atılması İstanbul'da protesto edildi Gündem Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir aşamaya geçiliyor Gündem