Altın İplik işçilerinin isyanı büyüyor

Tekirdağ'da kurulu Altın İplik işçilerinin isyanı büyüyor. Maaşları eksik ödenen işçiler çileden çıktı. Daha önce işyerini 2 gün terketmeme eylemi yapan emekçiler bu kez fabrika önünde basın açıklaması düzenledi.

Abone ol

Düşük ücretler, kalitesiz yemek ve ikramiyelerin ortadan kaldırılması. Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan Altın İplik fabrikasının işçileri bu sorunlardan dolayı sendikalı oldu. Yaklaşık bin çalışanı bulunan fabrikanın işçileri 1,5 yıldır sendikal mücadeleyi sürdürüyor.

İşverenin yetki tespitine 3 kez itiraz etmesi ve kriz gerekçesiyle maaşların parça parça ödenmesi, zaten geçim sıkıntısı çeken emekçileri iyice çileden çıkardı.

Emekçiler bu kez fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. TEKSİF Sendikası Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Ersin çelik Altın İplik İşverenin suç işlediğini söyledi.

Türk-İş İstanbul 1'inci bölge temsilcisi Adnan Uyar da mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Altın İplik işçilerinin basın açıklamasına İstanbul Çatalca'daki Salteks emekçileri ve Petrol İş Sendikası'nın üyeleri de destek verdi. Altın İplik işçileri geçen hafta da 2 gün işyerini terk etmeme eylemi yapmıştı.

ulusal.com.tr

2018 yılı malak, anaç manda, manda yavru ve sürü yöneticisi destekleme ödemeleri ne zaman yatacak Ekonomi Kritik FED kararı sonrası Bakan Berat Albayrak'tan döviz açıklaması Ekonomi Koç Holding'in 55. Olağan Genel Kurulu yapıldı Ekonomi Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında göçük Ekonomi