İsviçre’de Türkler TGB Dayanışma Konferansında buluştu

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği İsviçre Şubesi 1 Mayıs’ta TGB 10. Yıl etkinlikleri kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu ve Sanatçı Gülsen Tuncer’in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirdi. Cumhuriyetçi Kadınların desteklediği konferansa özellikle kadınların ilgisi yoğun oldu. 10. Yıl Dayanışma Konferansı şehitlerimizi anmak için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı. Konuşmacılar 1 Mayıs İşçi ve emekçi bayramını kutlayarak sözlerine başladılar.

Gençlik Vatan Savunmasında

TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu konuşmasında emperyalizmin konumunu, gerileyişini, bölge ülkelerinin yükselişini, Türkiye’nin rolünü ve TGB’nin rolünü anlattı. Türkiye’nin ordusu, devleti, milleti ve gençliği ile emperyalizme ve onun terör örgütü PKK’ya karşı büyük bir vatan mücadelesi verdiğini söyleyen İlhamoğlu bu mücadelede gençliğe düşen görevleri ve TGB’nin rolünü vurguladı. ‘Gençlik Mehmetçiğin en fazla bir adım gerisindedir’ diyen İlhamoğlu, emperyalizmin patlattığı bombalardan korkmadığımızı, Türkiye’yi bölemeyeceklerini 19 Mayıs’ta dosta düşmana gösterelim diyerek İsviçre’de yaşayan Türkleri TGB’nin 19 Mayıs eylemine davet etti.

‘Sanatla, mücadeleyle yaşama tutunuyoruz’

Sanatçı Gülsen Tuncer terörün tarihsel kökenlerini, toplumlar üzerindeki etkilerini, emperyalizm bağlantılarını anlatarak yaratılmaya çalışılan bu korku ortamına halkların nasıl direneceğini ve karşı koyacağını açıkladı. Sanatın, kültürün, okumanın başlı başına bir mücadele aracı olduğunu söyleyen Gülsen Tuncer bu araçların yaratıcı ve hayata bağlayıcı gücünü anlattı. Ayrıca teröre karşı verilen bu mücadelede kadınların rolünü vurgulayan Tuncer, kadın-erkek eşitliğine ve laikliğin hayatiliğine dikkat çekti.

Şu Çılgın Gençler İsviçre’de

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi. İzleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Elif İlhamoğlu ve Gülsen Tuncer, yurtdışında yaşayan Türklerin verdiği desteğin kendilerine cesaret ve umut verdiğini vurguladılar. Başarılı ve coşkulu bir şekilde tamamlanan konferansın ardından İlhamoğlu ve Tuncer TGB’nin Şu Çılgın Gençler kitabını imzaladılar.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki krizlere ilişkin çarpıcı bir yazı ortaya çıktı Gündem Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki krizlere ilişkin çarpıcı bir yazı ortaya çıktı Gündem Kavga nedeniyle ertelenen teklifin görüşmelerine devam edilecek Gündem Kavga nedeniyle ertelenen teklifin görüşmelerine devam edilecek Gündem