Rusya'dan Halep ve Azez iddialarına yalanlama

Rusya, "Halep ve Azez'de sivilleri vurdu" iddialarını yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "biz vurmadık, ABD vurdu" denildi. Amerika ise Rusya'yı suçladı.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, "İdlip'te vurulan hastaneyi bizim füzeler vurmadı" açıklaması yaptı. Açıklamada "Hazar Denizi'nde bulunan filomuzda bu füzeyi atabilecek kapasitede gemi bulunmuyor" denildi.

Konuyla ilgili Suriye tarafından da açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Halep yakınlarındaki hastanenin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından vurulduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov da "biz vurmadık" dedi. Peskov, Suriyeli yetkililerin açıklamaları yineleyerek, Halep ve Azez'deki sivil hedeflerin ABD bombardıman uçakları tarafından vurulduğunu söyledi.

ABD de "biz vurmadık" açıklaması yaptı. Pentagon sözcüsü Peter Cook, "Şu anda kimin bu saldırıdan sorumlu olduğuna dair bir yorumda bulunmayacağım ama ABD ya da koalisyon hava güçleri değildi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında saldırı ile ilgili konustu. Toner, "Yaptıkları tamamen vahşiceydi ve bir an önce durmaları gerek'' dedi.

ulusalkanal.com.tr

Suriye: PYD'yi destekliyoruz Dünya ABD'den YPG/PYD'ye çağrı Dünya iranlı bakan açıkladı Dünya "Visegrad Grubu" Almanya'nın politikalarına uymama kararı aldı Dünya