YSK seçim genelgeleri belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi genelgeleri belli oldu. Buna göre, adaylar makam araçlarına binemeyecek, hediye ve eşantiyon dağıtamayacak. İlk kez Cumhurbaşkanını seçecek olan vatandaşlar seçimlerde bir başka ilki de yaşayacak. Oy pusulasında adayların fotoğrafları da olacak.

Abone ol

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığıseçiminin nasıl yapılacağına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu genelgeleri belli oldu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, siyasi partiler adayları için miting düzenleyebilecek. Aday; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekili olursa makam araçlarına binemeyecek, resmi açılış ve temel atma törenlerine katılamayacak.

"Adaylara maddi bağış yapılabilecek. Harcanmayan bağış parası hazineye kalacak.

Bir kişiden en fazla 9 bin 82 lira bağış alabilecek adayların seçim hesabında biriken ve harcanmayan tutar hazine'ye kalacak."

Adaylar yurtiçinde propaganda yapabilirken, yurtdışında yapamayacak.

"Propagandalar 11 Temmuz - 9 Ağustos, ikinci oylamada ise 11 Ağustos - 23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yurtdışında hiçbir surette propaganda yapılmayacak."

İlk kez Cumhurbaşkanını seçecek olan vatandaşlar başka bir ilki daha yaşayacak. Oy pusulasında adayların isimleriyle birlikte fotoğrafları da kullanılacak.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den sert bayrak açıklaması Gündem TGB eyleminde gazeteciye saldırı Gündem Pascal Nouma'dan anlamlı mesaj Gündem Boko Haram'ın Türkiye'deki mal varlığı donduruldu Gündem