ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı tarih belli oldu!

Dünya çapından gelen sert tepkilere rağmen Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararından geri adım atmayan Amerika, yeni büyükelçilik binasını 14 Mayıs'ta resmen açacak. Bölgede tansiyon giderek yükselirken Amerikan Başkanı Donald Trump tahrik edici açıklamalarını sürdürüyor...

Abone ol

Amerika, İsrail büyükelçilini 14 Mayıs'ta Kudüs'te açacak. Açıklama Amerika Birleşik Devletleri Bakanlığı'ndan geldi.

Açıklamada, "Kudüs'teki ABD İsrail büyükelçilik binamızın 14 Mayıs'ta açılacak olmasından gurur duyuyoruz." denildi.

Ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile bir araya geleceği de belirtildi.

Amerika'nın açıklamasına ilk tepkiyi Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Ureykat gösterdi.

Genel Sekreter, ABD'nin 14 Mayıs'ta yapmayı planladığı büyükelçilik açılış törenini boykot etmeye çağırdı.

ABD Büyükelçiliğinin, yeni bina inşa edilene kadar Kudüs'teki Başkonsolosluğu geçici merkez olarak kullanması bekleniyor.

İsrail'in kuruluş yıldönümüne denk gelen 14 Mayıs'ta büyükelçiliğin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması öncesinde Amerikan Başkanı Donald Trump, tahrik edici açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Trump, "İsrail'deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağı hafta büyük hafta. Herkesi tebrik ederim" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

ABD'den İran'a yaptırım kıskacı Dünya Tahran'da kılınan Cuma namazında ABD ve İsrail'e öfke vardı Dünya Filistin'de "Hazırlık ve Uyarı Cuması" ilan edildi Dünya Liberman'dan Golan mesajı Dünya