Nar ekşisi yapımına başlandı
Nar ekşisi yemek ve salatalara eşsiz bir tad katıyor. Ancak yapımı bir hayli zor. İşte Çukurovalı kadınların zahmetli uğraşlar sonucu elde ettikleri nar ekşisinin yapım hikâyesi.
Önce dalından topladılar, ardından içindeki daneleri tek tek boşalttılar.
Çukurovalı kadınlar, yemek ve salatalara lezzet katan nar ekşisi yapımına başladı.
Bereketli topraklarda yetişen narların toplanmasıyla yoğun bir hazırlığa girişen kadınlar, önce meyveyi ortadan ikiye ayırıyor. Sopa yardımı ve büyük bir ustalıkla kabuğundan ayrılan nar tanelerini, çuvallara doldurarak sert bir zemine yerleştiriliyor. Ardından kadınlar çuvalları çiğneyerek narın suyunu çıkarıyor.
Bakır kazanlara konulan nar suyu, saatler süren kaynatma işleminin ardından şişelenerek soğumaya bırakılıyor.
Binbir zahmetin ardından hazırlanan nar ekşisi, yemek ve salatalara lezzet vermek için mutfaklardaki yerini alıyor.
ulusal.com.tr