MEB skandala doymuyor

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı "Sınav ile öğrenci alacak okullar listesi" tartışmaları da beraberinde getirdi. 34 ildeki Anadolu liseleri listeye alınmadı. Bu da "İmam hatipler ile özel okulların önü açılıyor" tepkisine neden oldu. Kontenjan listesini Ulusal Kanal'a değerlendiren eğitim uzmanı Abbas Güçlü "Yeni sistemde çok sayıda belirsizlik var" dedi. Öğrencilerin mağdur olacağı uyarısında bulunan Güçlü, Bakanlığın açıkladığı yeni sistemin kalıcı olmayacağını da söyledi.

Abone ol

Türkiye'nin 34 ilinde Anadolu lisesi olacak ama öğrenci almayacak.

Millî Eğitim Bakanlığının açıkladığı sınav ile öğrenci alacak okullar listesi tartışmalara neden oldu.

1 milyon 200 bin öğrencinin merakla beklediği listeden, 34 kente kötü haber geldi. 34 ildeki Anadolu lisesinin sınav ile öğrenci almayacağı açıklandı.

Anadolu liselerinin kontenjanının azaltılması, buna karşın İmam hatip ve özel okul sayısının artırılması en çok tartışılan konu. Aileler ve uzmanlar bu yöntem ile imam hatip ve özel okulların önünün açılıdığını düşünüyor.

Listeyi Ulusal Kanal'a değerlendiren eğitim uzmanı Abbas Güçlü, yeni sistemde çok sayıda belirsizliğin olduğuna dikkat çekti.

"Yeni sınav sistemi hakkında kimsenin bilgisi yok" diyen Güçlü, çok sayıda öğrencinin mağduriyet yaşayacağını söyledi.

Sınav sonrası tartışmaların daha da artacağını belirten Abbas Güçlü'ye göre bu sistem de kalıcı olmayacak.

ulusal.com.tr

2018 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) askeri öğrenci sınav sonuçları sorgulayın Sağlık Tursan iflasını istedi Sağlık YÖK 'silahlı saldırı' gündemiyle toplanacak Sağlık Uzmanlardan evde ayakkabı giyenlere uyarı Sağlık