Putin'den Suriye açıklaması

Şanghay İşbirliği Örgütü için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana zirvesinin önemine değindi. Putin, "Suriye'de devam eden terörle mücadele operasyonlarında Moskova, Şam, Ankara ve Tahran'ın ortak çalışmaları ile önemli başarılar elde edildiğini" belirtti. Rusya Devlet Başkanı, ABD Başkanı Trump'la ne zaman görüşeceğini de açıkladı.

Abone ol

Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Putin'in öncelikli gündemi Astana süreci ve Suriye oldu. Suriye'de terörle mücadele ciddi sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Putin "Rusya, Suriye hükümeti, İran, Türkiye ve Kazakistan'ın da aralarında bulunduğu partnerlerimiz sayesinde ülkedeki terör faaliyetleri önemli oranda yok edildi" ifadesini kullandı.

Suriye'de siyasi çözümün önünün açıldığına dikkat çeken Putin, "Suriye hükümetinin ülke nüfusunun yüzde 90'ının yaşadığı bir bölgeyi kontrol ettiğini" kaydetti.

"Esad yönetiminin sorumluluklarını yerine getirip siyasi diyaloğa yönelik çaba gösterdiğini" kaydeden Putin, sıranın muhaliflerde olduğunu söyledi.

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün önceliklerinden birinin terörle mücadele olduğunu da ifade eden Putin Afganistan'daki terörle mücadele konusuna da dikkat verilmesi gerektiğini belirtit.

Rusya Devlet Başkanı, ABD Başkanı Donald Trump ile ne zaman görüşeceğine dair de açıklama yaptı. "Trump'ın son telefon görüşmesinde yeni bir silah yarışının ortaya çıkmasından endişe duyduğunu söylediğini" ifade eden Putin, "Washington hazır olur olmaz Trump ile görüşeceğini" söyledi.

Görüşmenin nerede yapılacağı konusunda aralarında Avusturya'nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinin talepte bulunduğunu kaydeden Putin "Bu teknik bir konu. Önemli olan görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve içinin dolu olması" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Esad: Rusya, Suriye karşıtı işbirliği yapmadı Dünya G7 Zirvesinde kriz çıktı Dünya Tarihi zirveye saatler kaldı Dünya Fransa'dan ABD'ye sert tepki Dünya