Perinçek davası sonrası İsviçre'de önemli tartışma başladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Perinçek davası sonrası, İsviçre'de önemli bir tartışma başladı. İsviçre milletvekilleri Ermeni soykırımını inkâr edenlere ceza öngören yasanın kaldırılması için çağrı yaptı.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Türkiye adına savunması sonrası, İsviçre kamuoyu Ermeni soykırımını inkâr edenlere ceza öngören yasayı tartışmaya başladı.

Açıklama İsviçreli parlamenterlerden geldi. Merkezî Demokratik Birlik Partisi Milletvekili Yves Nidegger (Yiv Nidger) yasanın kaldırılmasını istedi. AİHM'deki duruşmayı izledikten sonra İsviçre basınına konuşan Nidegger, "Ya İsviçre bu yasayı değiştirmek ya da AİHM'den çekilmek zorunda" dedi.

Nidegger, "2. Daire kararında 1915 olaylarına ilişkin görüşlerin tartışmalı olduğu saptanmıştır. Ermeni Patrik Vekili Ateşyan ve Başpiskopos Anuşyan bu ay yaptıkları konuşmalarda, kimi Ermeni ve kimi Türk çevrelerinin “birbirlerini zalim ve kendilerini mazlum” olarak görmelerindeki olumsuzluğa değindiler ve “dış mihrakların rolünü” vurguladılar. Biz de aynı görüşteyiz." ifadesini kullandı.

En çarpıcı açıklama ise, Türk devletinin tezlerine karşı olduğu bilinen Hristiyan Demokrat Parti milletvekili Elisabeth Schneider-Schneiter'den geldi. Schneiter, yasanın İsviçre'ye zarar vereceğini belirtti ve yasanın mutlaka kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Marmaray durdu! Gündem Yurttaşlar: Bizler soykırım yapmadık Perinçek’e teşekkürler Gündem "100. yıl propagandasına karşı hükümet yetersiz" Gündem RTÜK'ün Ulusal Kanal'a verdiği bir ceza daha yargıdan döndü! Gündem