Asgari ücret görüşmeleri başlıyor

Milyonların merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri yarın salgın nedeniyle video konferans yöntemiyle başlayacak. Masada işçiyi temsil eden Türk-İş’ten kritik toplantı öncesi açıklama geldi. Genel Başkan Ergün Atalay, Hak-İş ve DİSK ile yarın görüşme öncesi taleplere ilişkin ortak açıklama yapacaklarını duyurdu. Türk-İş bu yıl heyetinde yer verdiği asgari ücretli engelli yurttaşı da açıklamada tanıttı.

Abone ol

2020 yılında geçerli olacak asgari ücret için maraton 4 Aralık’ta başlıyor. 7 milyon dolayında asgari ücretliyi masada Türk-İş temsil ederken, işveren adına ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu toplantılara katılacak. Hükümeti ise Çalışma Bakanlığı temsil edecek.

Toplam 4 toplantı yapacak taraflar bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle görüşmeleri video konferans üzerinden gerçekleştirecek. İlk toplantıda çalışma takvimi belirlenecek. Bir sonraki toplantının tarihi netleştirilecek.

Kritik toplantı öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıklama yaptı. Bu yıl Türk-İş heyetinde asgari ücretle çalışan bir engelli yurttaşın yer alacağını ifade etti. Özgül Yardımcı isimli kadın işçi Adalet Bakanlığı’nda temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikasına üye.

Atalay, asgari ücret görüşmeleri sürerken Hak-İş ve DİSK ile ortak hareket edeceklerini de bildirdi. Üç işçi konfederasyonun ilk toplantı öncesi açıklama yapacağını aktardı.

Ergün Atalay, daha önceki yıllarda belirlenen rakamlar üzerinden konfederasyona yapılan eleştirilere de açıklık getirdi. “Neden greve gidilmiyor?” eleştirisini yanıtladı:

- Sendikalı olan yerde asgari ücret olmuyor. Yaptırım hakkı yok. Grev kararı alamıyorsun toplu sözleşme gibi değil bu. Örgütlü olanlar zaten asgari ücret almıyor. Örgütsüz işçiler adına masadayız… Kamuoyunda yanlış biliniyor.

ulusal.com.tr

Enflasyon rakamları açıklandı: Enflasyon 2020 zirvesini gördü Ekonomi Dış ticaret açığı 5 milyar 71 milyon dolar oldu Ekonomi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "İstihdam üretilerek yaratılır" Ekonomi Gözler 4 Aralık'a çevrildi: Asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Hak-iş ve DİSK ortak hareket kararı aldı Ekonomi