Edirne'de Karaağaç biberi mesaisi
Edirne mutfağı denince çoğu kişinin aklına tava ciğeri geliyor. Tava ciğerinin lezzetini tamamlayan ise Karaağaç acı biberi. Sonbaharın gelmesiyle Edirneli biber üreticilerinin kurutma mesaisi başladı.
Sonbaharın gelmesiyle Edirne'de binlerce Karaağaçbiberinden oluşan bu renk cümbüşü ortaya çıktı.
Karaağaç biberi, Edirne mutfağının ünlü lezzeti tava ciğerinin olmazsa olmazı Bu nedenle ciğer biberi olarak da biliniyor. Nisan ayında ekilen Karaağaç biberi 3 ay sonra toplanıyor ve üreticilerin kurutma mesaisi başlıyor.
Ancak Karaağaç biberinin güneşte kurutulan diğer biber türlerinden bir farkı var.
Güneş görmeden kurutulmasına özen gösterilen biberlerin kuruması 60 gün sürüyor. Kurutulmuş biberin kilosu bu yıl 150 liradan alıcı buluyor.
Kentteki ciğerciler tarafından satın alınan Karaağaç biberi, tava ciğerinin yanında garnitür olarak servis ediliyor.