Açlık sınırı bin 334 TL

Enflasyon gıda fiyatlarını vurdu, mutfak harcamalarına yapılan gider yüzde 2. 49 arttı. Türk-İş'in bunu hesaba katarak yaptığı araştırmaya göre, Nisan ayında açlık sınırı bin 334, yoksulluk sınırı ise 4 bin 344 Lira'ya yükseldi. Hatırlatalım, Türkiye'de asgari ücret 949 Lira ve ülkemizde 5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor.

Abone ol

Nisan ayında açlık sınırı bin 334, yoksulluk sınırı ise 4 bin 344 Lira'ya yükseldi. Türk-İş'in yaptığı çalışmaya göre, bunda en önemli etken gıda harcamalarındaki artış oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu gıda fiyatındaki artışa, gıda fiyatındaki artışı da kuraklığa bağladı. Bakan nedenini açıkladı ama sonucuna pek de değişmedi.

Gıda fiyatlarının yükselmesi mutfak giderlerinin artmasına, bu da açlık ve yoksulluk sınırının değişmesine neden oldu. Türk-İş'in raporuna göre, Gıda tüketimine yapılan harcama yüzde 2.49 arttı.

Nisan ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 334 liraya, yoksulluk sınırının da 4 bin 344 liraya yükseldi.

2014'ün Nisan ayında açlık sınırı bin 167 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 801 liraydı. Buna göre, açlık sınırı bir yılda yüzde 14.25 arttı.

Hal böyleyken, Türkiye'de asgari ücret 949 Lira ve 5 milyon vatandaş asgari ücretle çalışıyor.

Durum böyleyken halinden memnun olan vatandaşlar da var.

Haber: Eda Çon

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

HSBC de Türkiye'den çekiliyor mu? Ekonomi Euro 15 ay sonra ilk kez 3 lirayı aştı! Ekonomi 1 Mayıs'ta meydanlar emekçinin: İşte eylem yer ve saatleri Ekonomi Yeni enflasyon tahmini yüzde 6,8 Ekonomi