Sağlıkçılara 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildi

İstanbul Valiliği koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarının konaklamaları için yerler tahsis edildiğini açıkladı. Türkiye’nin koronavirüs mücadelesini neferi olan 2 bin 166 sağlık çalışanı bu imkandan yararlanıyor.

Abone ol

Koronavirüsle mücadele eden sağlıkçılar, yaşadıkları tehlikeleri ailelerinden uzak tutmak için evlerinden de uzak duruyorlar.

İstanbul Valiliği de konu ile ilgili ahrekete geçti. Hastane şartlarında rahatça dinlenemeyen çalışanlar için yer tahsis edildi.

Kamuya ait sosyal tesisler, 2 bin 140 sağlık personelinin konaklaması için ayrıldı.

Otel ve özel yurt işletmecileri de aynı duyarlılığı gösteriyor. Yerlikaya, 1011 yatak kapasitesinin de bu şekilde tahsis edildiğini duyurdu.

Böylece İstanbul'da sağlık çalışanlarına, toplamda 3 bin 151 kişilik yer tahsisi yapıldı.

Valilik sayfasından yapılan açıklamada, sağlık çalışanları için işletmelerinde yer açmak isteyenlerin, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Konaklama Koordinasyon Merkezi" ile iletişime geçilebileceği belirtildi.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabını 20 Nisan'da hizmete alıyoruz Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan yeni açıklama Sağlık İmmün plazma tedariki için aranacak şartlar Sağlık Bakan Selçuk açıkladı: Ücretli öğretmenlere ve usta öğreticilere ek ders ödemesi Sağlık