'Çetenin izleri savcılıkta'

Genelkurmay'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan kumpaslarla ilgili suç duyurusunu değerlendiren Avukat Celal Ülgen, davaların düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ülgen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarda çetenin rolünü gösteren delilleri savcılığa sunacaklarını açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi silahlı kuvvetleri hedef alan davalarla ilgili suç duyurusunda bulunması, yeniden yargılama tartışmalarını alevlendirdi.

Ancak kumpasın ortaya çıkmasıyla davaların yeniden görülmesi değil, düşürülmesi ve tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.

Kumpaslarla hazırlanan davalarda savunma avukatlığı yapan Celal Ülgen, tertiplerin bir meclis komisyonu tarafından araştırılmasını istedi.

Cemaatin Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Oda Tv ve Şike gibi davalarındaki rolü de Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusuna ek olarak savcılığa sunulacak.

Ülgen, karargahın yaptığı suç duyurusunu geç kalınmış bir hamle olarak değerlendirdi.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Emniyet'te büyük deprem Gündem Haziran iddianamesi kabul edildi Gündem Çiçek, AİHM'in Perinçek kararını değerlendirdi Gündem Soruşturma jet hızıyla kapatıldı Gündem