Veli Yurt: Taksicileri sağduyuya davet ediyoruz

Taksici-Uber geriliminde devreye polis girdi. Uber şoförüne saldıran 2 taksici gözaltına alındı. Bir başka taksici de başka bir olay nedeniyle adliyeye sevk edildi. Son dönemde yaşanan bu olaylara ilişkin İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Kışkırtma uyarısı yapan Yurt, taksicilere sağduyu çağrısında bulundu.

Abone ol

Uber şoförüne saldıran taksicilere önce soruşturma başlatıldı sonra da operasyon yapıldı. İstanbul Esenyurt'ta 2 taksici gözaltına alındı.

Bir başka olay da yine İstyanbul'da Ümraniye'de yaşandı. Taksicinin bir yolcuyu yaka paça araçtan indirdiği bu görüntü medyada geniş yer buldu. Şüpheli taksici de sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Son dönemde artan taksici-Uber geriliminin arkasında ne var? Bu olaylar neden yaşanıyor? Bu sorulara yanıt, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt'tan geldi.

Yurt, Esenyurt'taki olayla ilgili "Taksiciler üzerinde kötü algı yaratıldığını savundu. Taksicilere "sağduyulu olun" çağrısı yaptı.

Veli Yurt, yolcuların taksicilerle ilgili yaşadığı sorunlar için de yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi.

Kışkırtma uyarısı yapan Yurt, Uber sisteminin kaldırılması ile ilgili açtıkları davayı da hatırlattı.

Daha önceki taleplerini birkez daha yineleyen Veli Yurt, yabancı ortaklı Uber'in kapatılmasını istedi.

HABER: DİLEK DOĞAN-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek dünya basınının manşetinde Gündem Türkiye'den İsrail'e petrol taşıyan tanker uydulara yakalandı Gündem İyi Parti'li Naim Osman Erem adaylıktan çekildi Gündem Erden Erdem'in sözleri sonrası soruşturma başlatıldı Gündem