Paket yarına kaldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bugün sunulacak dedi, AKP'nin demokratikleşme paketi yarına kaldı. Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması için imza yeter sayısına ulaşılamadığı için teklifin ertelendiği öğrenildi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, özel mahkemeler ve tutuklulukta üst sınır ile ilgili paketin bugün sunulacağını açıkladı. Gözler Meclis'e çevrildi.

Ancak paket konusunda gün boyu bir gelişme yaşanmadı. Bakanlar Kurulu'nun kararı, imza yeter sayısına ulaşmadığı için Meclis Başkanlığı'na sunamadığı öğrenildi. Teklifin yarın sunulması bekleniyor.

Peki, pakette ne var? En önemli madde özel mahkemelerin kaldırılması... Teklif yasalaşırsa, CMK'nın 250'nci ve TMK'nın 10'uncu maddesiyle görevli özel görevli mahkemelerin tamamı tarihe karışacak.

Teklifteki bir diğer madde ise uzun tutukluluk. Bu maddenin içeriğini ise Başbakan Erdoğan açıklamıştı.

Dinlemelerin sınırlandırılması da AKP'nin paketinde yer alanlar arasında. Dinlemelere bir aylık sürelerle karar verilmesi ve toplam dinleme süresinin üç ayı geçmemesi öngörülüyor.

Bir diğer değişiklik de polisler hakkındaki soruşturmalarla ilgili... Paketle; adli işlemlerle ilgili suç işleyen polisler hakkındaki soruşturma izinleri HSYK'dan İçişleri Bakanlığı yetkisine alınıyor.

ulusalkanal.com.tr

Askeri savcılık o izleri araştıracak Gündem Topbaş'ın projesinde orası olmayacak Gündem Burhan Kuzu'dan çarpıcı açıklamalar Gündem İlçelerde isimler netleşiyor Gündem