Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun bulunduğu mahalle kurtarıldı

Irak ordusu, Musul'da Türkiye Başkonsolosluğunun da bulunduğu mahallede kontrolü sağladı. IŞİD'in işgal ettiği bina daha önce koalisyon uçakları tarafından vurulmuş bu yüzden kullanılamaz hale gelmişti.

Abone ol

Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısındaki Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Teyyaran Mahallesi'ne operasyon yapan Irak ordusu IŞİD'i bölgeden çıkardı.

Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcıları temizleyen ordu, sahaya girdi.

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un 2014'te terör örgütü IŞİD'in eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı.

Olayda Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişi rehin alınmıştı. Terör örgütü DEAŞ’ın rehin aldığı Başkonsolos Yılmaz’ın da aralarında olduğu 49 kişi 20 Eylül 2014’te serbest bırakılmıştı. IŞİD'in işgal ettiği bina karargâh olarak kullanıldığı gerekçesiyle koalisyon uçakları tarafından bombalanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Nijerya'dan ABD'ye seyahat uyarısı Dünya İsviçre'de 4,6 büyüklüğünde deprem Dünya Pentagon, Rakka'da PYD/PKK ile işbirliğine devam etmek istiyor Dünya Trump, yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladı Dünya