Ersun Yanal ile 2 yıllık sözleşme yenilendi

Fenerbahçe'de beklenen oldu.. Teknik direktör Ersun Yanal, sarı-lacivertli takım ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Abone ol

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleşen imza törenine Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Törene Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Sarı-lacivertli yöneticiler de katıldı...

Geçtiğimiz sezon Sarı-lacivertli takımı şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal, 31 Mayıs'ta bitecek kontratını 2 sezon daha uzattı. Bu sözleşme karşılığında Yanal, yıllık 1 milyon 750 bin dolar alacak.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ın adeta boş mukaveleye imza attığını belirtti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’ndeki imza töreninde konuşan Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin önümüzdeki yıl yine şampiyon olacağını ve 4. yıldızı takacağını söyledi.

Törende gazeteciler gibi Ersun Yanal’a soru yönelten Başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’la dün bir araya geldiklerini, 5 dakikalık bir görüşmenin ardından anlaşmaya vardıklarını ve Yanal’ın boş mukaveleye imza attığını bildirdi.

Hasan Yılmaz: "Aslan payı Ersun Hoca’ya ait"

İmza töreninde ilk sözü alan İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, "Her şeyden önce sevgili Ersun Yanal’a teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir sezon geçirdik. 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Ligi Şampiyonluğunun kazanılmasında aslan payı Ersun Hoca’ya aittir. Fenerbahçe’nin teknik direktörü olmanın hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Böylesine değerli bir takımı yönetmek, yönlendirmek, motive etmek, aynı hırsal maçlara çıkmasını sağlamak kolay değil. Bu sadece futbol bilgisiyle değil, yöneticilik ve liderlik özellikleri de sergilemenizi gerektirir. Ersun Yanal bilgisi, görgüsü, profesyonellik inancı, teknolojiye olan hakimiyetiyle Fenerbahçe ve bağlı şirketlerin kurumsallaşma sürecine çok büyük destek vermiştir. Kendisiyle 2 yıllık kontrat yapıyoruz. 2 yıl daha katkılarının devam edeceği için memnunum. Ben de kendisiyle çalışmaktan memnunum. Tüm Fenerbahçe Camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

Ersun Yanal: "4. yıldızı takacağız"

Ersun Yanal ise "Biz çok büyük bir aileyiz. Bu ailede olmak, çalışmak benim için çok önemli bir ayrıcalıktır. Geçmiş sezondaki başarıyı önümüzdeki sezonlara taşımak ve kalıca hale getirmek hepimizin hedefi. Ailemizin başkanı ve yönetim kurulana, bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzde zorlu bir süreç var. Yeniden şampiyon olmayı istiyoruz. 20 şampiyonluğun anlamını çok iyi biliyoruz. Bizim için zorlu bir dönem başlayacak. Çünkü biz dördüncü yıldızı takacağız" dedi.

Başkan Yıldırım gazeteci gibi soru sordu

Törende daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Bu sırada törene katılan Başkan Aziz Yıldırım, mikrofonu eline alarak Ersun Yanal’a ilk soruyu yöneltti. Başkan Yıldırım, "Ersun Bey hayırlı olsun. 2 yıl, tüm hedeflerimize beraberce, bu aileyle ulaşırız. Medyada son günlerde yazılıyor. Ersun Yanal’la anlaşılmamasına rağmen, Fenerbahçeli yöneticiler Diego Ribas ile ilgili çalışmalar yapıyorlar deniliyor. Size hiç sormuyorlar mı? Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?" dedi.

Ersun Yanal: "Başkan Ribas’ı bana sordu"

Başkanın sorusunu yanıtlayan Ersun Yıldırım ise son dönemlerde Başkan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleriyle hem bu transfer hem de altyapıyla ilgili olarak 7-8 kere görüştüklerini belirterek, "Bir orta saha oyuncusu için uzun zamandır görüşmemiz vardı. Birkaç alternatif vardı. En sonunda başkanımız karar vermek için kritik bir aşamaya gelindiğini belirterek benim görüşümü sordu. 2-3 alternatif geldi ve çok hızlı bir şekilde görüşmeler başladı. Fenerbahçe’de transfer politikası ve kimin alınacağı planlanmış durumda. Fenerbahçe büyük bir aile, gerçekten düzgün bir kurum olarak yönetiliyor. Herkes görevini biliyor. Sağ olsunlar ben de oldukça destek görüyorum" diye konuştu.

Ersun Yanal, "Çok değil yerinde oyuncuya ihtiyacımız var"

Daha sonraki bölümde gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Ersun Yanal, 5+3 kuralı ve Fenerbahçe’nin elindeki yabancı oyuncu sayısıyla ilgili olarak, "Biz bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yaptık ve Yönetim Kuruluna sunduk. Onlar gerekli çalışmaları yapacaklar" ifadelerini kullandı. Yanal, Diego Ribas’la ilgili olarak ise "Her şey yerli yerinde Fenerbahçe için. Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan çok oyuncu değil, yerinde oyuncu. Onlardan biri de Diego" diye cevap verdi. Takımın sistemi hakkında ise Ersun Yanal, "Biz sahanını içinde kalmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe çok büyük bir kurum. Biz futbol takımının başarısı için mücadele ediyoruz.Yeterli ve yeni oyuncular kazanmak için savaşırsınız. Bunların da sisteme katkısı olur" dedi. "Yine şampiyon olacağız ve 4. yıldızı takacağız. Bunun için başka bir cümleye gerek yok" diyen Ersun Yanal, başka bir teklif almadığını ve Fenerbahçe’nin gerek ekonomisi gerekse taraftarıyla Dünyanın en büyük 20 kulübünden biri olduğunu belirterek, "Fenerbahçe’de kalmak önemli. Bizim aramızda sorun yok. Bu ailenin içinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu aileyle çalışmaktan çok mutluyum" dedi.

Başkan Yıldırım: "5 dakikada boş mukaveleye imza attı"

Törenin son bölümünde yeniden söz alan, Ersun Yanal ile anlaşma sürecini aktaran ve medyayı eleştiren Başkan Aziz Yıldırım, "Dün Ersun Hoca’yla bir araya geldik. Daha önce de konuşuyorduk. Biz 5 dakikada anlaşmayı imzaladık. Hoca boş mukaveleye imzasını attı; teşekkür ediyorum. Hocanın mukavelesi, 31. 5 2014’te bitiyordu. Daha Fenerbahçe’nin sorumlusuydu. Medyanın değişik söylemleri yanlıştı, beklemeniz lazımdı. Yorumları mukavelesi bitikten sonra yapmalıydınız. Aceleci davranarak beklemediğimiz yayınlar yaptınız. Ersun Hoca’yla sporcularımız arazında bir problem yoktur. Tam tersi bir aile ortamı içindeler. Teknik heyet, yönetim olarak bizim de özeleştiri yapmamız gerekiyor; yapıyoruz. Sorunları aile içinde çözdük. Hiçbir sorunumuz olmadan yeni sezona başlıyoruz. Fenerbahçe’nin fazla transfere ihtiyacı yok. Bugün bir Eto’o yazıyorsunuz. Fenerbahçe’nin Eto’o ihtiyacı var mı? Bunu sorun ama köşe yazılarında yorumlar yapmayın. Hocanın verdiği liste var, gençler var alacağımız. 1-2 oyunca var sonra transferi kapatacağız. Basın kamuoyuna yanlış bilgi vermesin. Varsa bir şey bize sorun" diye konuştu.

Kosova ile en özel maç! Spor Demba Ba Kartal mı oluyor? Spor Carlos İspanya'ya mı dönüyor? Spor Veli operasyon geçirdi! Spor