Tutsak komutanlar topa tuttu

Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in hayatını kaybetmesi silah arkadaşlarını isyan ettirdi. Duygularını Ulusal Kanal'a yazdıkları mektupla anlatan tutuklu komutanlar, "kumpasa sessiz kalanlar, cinayetin suç ortağıdır" dedi.

Abone ol

Tutsak komutanlar; "Türk Ordusuna Kumpas" ve "yeniden yargılama" tartışmaları sırasında Türkiye'nin tertiplere bir can daha vermesine isyan etti.

Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in cenaze törenine katılamayan tutuklu komutanlar isyanlarını Ulusal Kanal'a gönderdikleri mektupla anlattı.

Murat Albay'ı Mamak Askeri Cezaevi'den törenle uğurlayan dava arkadaşları; Genelkurmay'a sert eleştiriler yöneltti.

"Asrın iftirası ve kumpası olan Balyoz davasından hakkında adil olmayan yargılama sonucunda hüküm verilen silah arkadaşımız can kardeşimiz Dz Kur Kd Alb Murat Özenalp Mamak Askeri Cezaevi'nde ailesi ile yapmış olduğu açık görüş esnasında geçirdiği beyin kanaması sonucu 1 Mayıs 2014 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuş ve yeni bir demokrasi ve insan hakları şehidi olarak tarihe geçmiştir.

Babası da eski bir TSK mensubu olan Dz. Kur. Alb. Murat Özenalp Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na üstün başarılarla hizmet etmiş, şanlı sancağımızı Atlantik'ten Karadeniz'e, Kızıl Deniz'den Hint Okyanusu'na kadar dünya denizleri ve limanlarında gurur ve onurla dalgalandırmıştır. Ayrıca ülkemizi yurt dışında Askeri Ateşe olarak başarı ile temsil etmiştir. Devlet için yaptığı bunca hizmetlerin karşılığında mesleğinin en verimli döneminde yalan ve iftira ürünü olan sahte dijitallerde ismi yer alıyor gerekçesi ile sözde yargılama sonucunda Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiş olan Balyoz davasından 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır.

Kendisi hakkında bırakın dava açmayı soruşturma açılmasını gerektirecek bir hukuki delil bile olmaksızın özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkum edilen ve bu cezası bütün evrensel hukuk ilkeri göz ardı edilerek Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanan rahmetli silah arkadaşımız, hukuk kisvesi altında atılan iftiralar öylece kalırken çalınan özgürlüğünü ve haklarını geri alamadan adaletsizlik ve zulüm sonucu kendi vatanında esir olarak aramızdan ayrılmış, bizleri ve tüm sevenlerini yoğun acılara boğmuştur.

Balyoz davasında toplu tutuklama ve toplu yargılama ile işlenen hukuk ayıbı, kıymetli arkadaşlarımızın acı kaybıyla gerçeke anlamda "hukuk eliyle işlenen teammüden bir cinayete" dönüşmüştür. Kendi ordusuna bu kumpası kurarak silah arkadaşımız Dz.Kur. Alb. Murat Özenalp'i tüm sevenlerinden ayıranlar bir gün mutlaka bağımsız ve tarafsız yargıya hesap vereceklerdir.

Bu kumpasın sayısız hukuksuzluğuna halen "hukuka saygılıyız" söylemiyle personelinin hak ve hukukunu korumayarak sessiz ve kayıtsız kalanlar ise tarihin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklardır. Ayrıca herkes tarafından kabul edilen "kumpas" gerçeğine rağmen aylardır hiç bir şey yapmayanlar şimdi kuru bir taziye ile vicdani ve hukuki sorumluluklarından asla kurtulamayacaklardır.

Dünyada olmasa bile şimdi allah katında özgürlüğüne kavuştuğuna inandığımız değerli silah ve kader arkadaşımız Dz. Kur. Alb. Murat Özenalp'e yüce allahtan rahmet diler, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

2 Mayıs 2014

Mamak Askeri Cezaevi'ndeki Esir Subaylar"

Balyoz davası "hukuk eliyle işlenen teammüden bir cinayete" dönüşmüştür. "Hukuka saygılıyız" söylemiyle personelinin hak ve hukukunu korumayarak kumpaslara kayıtsız kalanlar tarihin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklardır. Bu kişiler kuru bir taziye ile vicdani ve hukuki sorumluluklarından asla kurtulamayacaklardır.

Hadımköy Askeri Cezaevi'ndeki denizci subaylar da mesai arkadaşları Murat Albay'ı unutmadı. Deniz Kurmay Albaylar Tayfun Duman, Faruk Doğan ve Ümit Metin'in birlikte kaleme aldığı mektupta "kumpasa sessiz kalanlar cinayetin suç ortağıdır" denildi.

"Yıllarca beraber görev yaptığımız silah arkadaşımız ve dava arkadaşımız olan Murat kardeşimizi zamansız kaybetmetnin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Başta değerli eşi Sema hanımefendi, evlatları Batu ve Duru, annesi Samiye hanımefendi olmak üzere tüm dostlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Bu siyasi davalar sürecinde bizlere kumpas kurulduğunu bile bile konuşmayarak, hiç bir şey yapmayarak bizlerin tutsak kalmasına göz yuman, elimizden bir şey gelmiyor diyerek dilsiz şeytan rolünü oynayan, makam sahiplerinin hepsini tebrik ediyoruz.

Bu kişiler, bizlere kumpas kurarak tutsak edilmemize neden olanlar kadar suçludur. Unutmamalılar ki makam, rütbe, mal, mülk hepsi hepsi geçicidir. Esas olan onurdur. Bizler evlatlarımıza ve torunlarımıza onur baba ve dedelerini miras bırakacağız. Bu kişiler çocuklarına ve torunlarına ne miras bırakacak bilmiyoruz. Tarih yazacaktır.

Vatana yıllardır muhabbetle hizmet eden ve ortada hiç bir şey yokken tutsak edilen yüzlerce subayın bizlerin burada kalmasına göz yumanlarda hakkı muhakkak vardır. Haklarımızı size helal etmiyoruz.

Murat Özenalp'in, Ali Tatar ile Berk Erden'in vefatlarında Cem Aziz Çakmak'ın sağlığını yitirmesinde payı olanlara sesleniyoruz.

Vicdanınız rahat mı?

Akşam evinize gittiğinizde ailenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

Gözünüzün önüne Murat Özenalp, Ali Tatar, Berk Erden ve diğer arkadaşlarınız geliyor mu?

Rüyalarınızda suçsuz olduğunu bildiğiniz ve hiç bir şey yapmadığınız silah arkadaşlarınızı görüyor musunuz?

Çok şükür suçsuz olduğumuzu herkes biliyor.

Şimdiye kadar;

kimseden krıkmadık bundan sonrada korkmayacağız.

Kimsenin önünde eğilmedik bundan sonrada kimsenin önünde eğilmeyeceğiz.

Bizler Mustafa Kemal'in Askerleriyiz.

Başta Murat Özenalp, Ali Tatar ve Berk Erden olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin değerlerini korumak uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle ile anıyoruz. Hasta yatağında yatan değerli silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Dz. Kur. Alb. Tayfun Duman

Dz. Kur. Alb. Faruk Doğan

Dz. Kur. Alb. Ümit Metin

"

Kumpaslara göz yuman, elimizden bir şey gelmiyor diyerek dilsiz şeytan rolünü oynayan, makam sahiplerinin hepsini tebrik ediyoruz. Bu kişiler, kumpasçılar kadar suçludur. Makam, rütbe geçicidir, esas olan onurdur. Bizler evlatlarımıza onurlu bir miras bırakacağız, bu kişilerin ne bırakacağını ise tarih yazacak.

Kumpasa sessiz kalanlara "vicdanınız rahat mı?" diyerek seslenen tutuklu komutanlar; "hayatını kaybeden Murat Özenalp, Ali Tatar, Berk Erden ve diğer silah arkadaşlarınız gözünüzün önüne geliyor mu?" diye sordu.

Tutuklu subaylar cezaevinde kanser olduktan sonra tahliye edilen komutanları emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ı da unutmadı, "sorumlular yargı önünde hesap verecek" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Soykırım yalanına önemli bir darbe daha indi Gündem Acı kaybımız!... Gündem Berkin Elvan davasında yeni gelişme! Gündem Karar verildi! Gündem