İşçi yanıtı sokaktan verdi

İşçi kıdem tazminatı konusunda resti çekti. DİSK üyesi işçiler hükümeti bu kez Ankara sokaklarından uyardı. İşçiler “haklarımıza el uzatmaya kalkışırsanız, Ankara'ya geliriz. Hayatı durdururuz” dedi.

Abone ol

İşçilerin kıdem tazminatı isyanı bu kez de Ankara'da yankılandı. DİSK üyesi işçiler, hükümetin kıdem tazminatı sisteminde yapmak istediği değişikliği protesto etti. Tepkinin nedeni kıdem tazminatının fona devredilecek olması. İşçinin alacağı tazminatı düşüren bu uygulama için kritik toplantı ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Değişikliği “grev nedeni sayarız” diyen DİSK, toplantı öncesi hükümete sokakta yanıt verdi. İşten çıkarılan taşeron işçilerden, İzmir'deki belediye çalışanlarına kadar herkes eylemdeydi. Sloganlarla Sakarya Meydanı’na yüründü. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçilerin kıdem tazminatının gaspına karşı iradesini ortaya koyduğunu söyledi. İşçilere, CHP, İşçi Partisi, Eğitim-İş Sendikası, Petrol-İş Sendikası ile birlikte bir çok siyasi parti ve kuruluş da destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

Memurların alacağı maaşlar açıklandı Ekonomi 'Tazminatımızı yedirtmeyiz' Ekonomi Bankacılıkta değişim Ekonomi Aydınlık 1. Emek Kurultayı'nı topluyor Ekonomi