İşte F-Tipi örgütün MİT planı

Cemaatin MİT'i ele geçirmek için F-tipi polislere gece eğitimleri verdiği ortaya çıktı. Plana göre, Fethullah Sicilli polis şefi Ramazan Akyürek MİT'in başına getirilecek ve yetiştirilen özel ekip MİT bünyesine alınacaktı. Plan, bir polisin İçisleri Bakanlığı'na yazdığı 11 sayfalık mektupla ortaya çıktı.

Abone ol

Mersin'de F-tipi polislere yönelik operasyonun perde arkasından cemaatin MİT'e sızma planı çıktı.

Soruşturma dosyasındaki müfettiş raporunda F-tipi örgütün Mersin'de MİT'e sızmak için özel bir ekip oluşturduğu belirtildi.

Ekip içerisindeki polislere geceleri verilen özel eğitimlerle yapılan hazırlık bir polisin planı deşifre etmesiyle ortaya çıktı. Gece eğitimlerinde polislere MİT'i ele geçirme planı kapsamında talimat verildi.

Müfettiş raporuna göre; operasyon başarı olsaydı MİT'in başına Fethullah Sicilli polis şefi Ramazan Akyürek'in getirilecekti.

Akşam Gazetesi "2013 yılında Mersin İstihbarat Şube'deki yeni nesil polislerin MİT görevlisi gibi yetiştirildiğini" yazdı. Plana göre; Ramazan Akyürek MİT Müsteşarı yapılınca bu ekipteki polisler MİT bünyesine alınacaktı.

Müfettiş raporunda yer verilen "MİT'i ele geçirme planı"nın ayrıntıları, Mersin emniyetinde görevli polis memurunun İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği 11 sayfalık mektupla gün yüzüne çıtkı.

ulusalkanal.com.tr

''Aynı tip kaza 25 yıl önce olmuş'' Gündem İlk görev "Kumpas" Gündem PKK'dan da o açıklama geldi Gündem Millet can derdinde Bakan "Selfie" Gündem