TSK: 38 terörist öldürüldü

Türk Silhalı Kuvvetleri, PKK'ya yönelik süren operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Şırnak, Nusaybin, Yüksekova, Silvan ve Hatay'da toplam 38 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Sınırda ise 2 PYD ve 1 IŞİD üyesi yakalandı.

Abone ol

Türk Ordusu vuruyor, bölücü terör örgütü kaçacak delik arıyor. 5 ilde bir günde 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 PKK'lı öldürüldü. Toplam sayı 83 oldu. Teröristlerden temizlenen bir evde çok sayıda askeri kamuflaj ve malzeme ele geçirildi. PKK'lıların askere ait kıyafetleri ilçeden kaçmak için kullandığı tespit edildi. Zira terörsistler daha öncede fistan giyip kaçmaya çalışmıştı.

Güvenlik kaynakları, daha önce de Silopi ve Cizre'de askere ait 40-50 adate kamuflaj malzemeleri bulmuştu.

İlçelerinde huzurun sağlandığı Şırnak'ta ise 13'ü dün olmak üzere 79 örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. 212 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Aramalarda çok sayıda silah da bulundu.

Uludere ilçesinde de Irak’tan Türkiye’ye geçmeye çalışan iki terörist yakalandı.

Opeasyonların gece gündüz sürdüğü Hakkari Yüksekova'da 9, Diyarbakır Silvan'da 1, Hatay’ın Amanos Dağları’nda 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan asker sınırda da güvenliği en üst seviyede tutuyor. Alınan yeni tedbirlerle kuş uçurtulmuyor. Şanlıurfa Ceylanpınar'da Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan üniformalı 2 PYD'li silahlarıyla birlikte gözaltına alındı.

Gaziantep'te IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu bir şahıs, sınırı geçmeye çalışırken yakalandı. Sahsın taşıdığı çuval içerisinde yapılan aramada bir adet model uçak, muhteviyatı ile birlikte ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk
Şanlıurfa Siverek'te polis merkezine saldırı Gündem Vahşi cinayeti işleyip canlı yayına çıktı Gündem Erdoğan'dan yabancı ülke konsoloslarına tepki: Siz kimsiniz ya Gündem Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova: Türkiye ile Rusya arasındaki kriz geçici Gündem