Okkır'ın ölümünün 6. yıldönümünde arkadaşları bir araya gelecek

Ergenekon tertibinin kayıplarından Kuddusi Okkır'ın ölümünün 6. yıl dönümü olan 6 Temmuz'da anma gerçekleşecek. Anmaya Ergenekon ve Balyoz davalarından tahliye edilen yurtseverler katılacak.

Abone ol

Kuddusi Okkır Ümraniye soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007'de gözaltına alınmış, 4 gün sonra tutuklanmış ve tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde akciğer kanseri, beyin ve kemik metastasına yakalanması sebebiyle 1 Temmuz 2008'de tahliyesine karar verilmişti. Kuddusi Okkır'ın eşi bu tahliyeyi 6 yıl sonra “ölüme tahliye” olarak değerlendiriyordu. Çünkü eşini tahliye edilmesinden sadece 5 gün sonra kaybetmişti.

Ümraniye soruşturması ardından Ergenekon kumpasıyla birleştirilmişti. Okkır'ın adı tarihe Ergenekon davasında kaybedilenlerden biri olarak geçti. Okkır, neyle suçlandığını bilmeden henüz soruşturmanın iddianamesini bile göremeden hayata gözlerini yummuştu. Aradan geçen 6 yıl sonra Ergenekon kumpası yavaş yavaş ortaya çıkarken sanıklar tahliye dilekçelerini vermeye başlamıştı. Sabriye Okkır, duruma elbette sevinmişti fakat o da eşi için tahliye dilekçesi vermek istiyordu. O dönemde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi Sabriye Okkır, “Ben de eşim için tahliye dilekçesi verecektim. Ama verecek bir merci bulamadım.” Yurtseverler, tahliye edildi. Ve şimdi ölümünün 6. yılında Ergenekon ve Balyoz tertiplerini yıkan tüm yurtseverler arkadaşları Okkır için buluşacak. 6 Temmuz 2014 Pazar günü Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Bindallı Sanat Galerisi'nde saat 14.00'te toplanacak olan yurtseverler Okkır'ı anacak.

'En azından başka cinayet yaşamadık'

Yapılacak olan anmayla ilgili Aydınlık'a konuşan Sabriye Okkır, şunları söyledi: “Kumpasın ortaya çıkması sonucu Ergenekon ve Balyoz tutuklularının tahliye edilmesi hepimizi çok sevindirdi. En azından başka Kuddusi Okkır cinayeti yaşamadık. Onlar zaten kamu vicdanında aklanmışlardı şimdi aramızdalar, hepsinin sevinçlerini paylaşıyorum. Kuddusi Okkır'ı anmaya bütün yurtseverleri davet ediyorum.”

ulusalkanal.com.tr

Açılım Yasası'nın komisyon görüşmeleri tartışmalı başladı Gündem Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteği çekti! Gündem Emniyet'te deprem Gündem AKP, yakanlara kucak açtı Gündem