Çavuşoğlu Esad'ı hedef aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı hedef aldı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "Esad rejiminin Suriye'nin başından ayrılması gerekiyor." dedi

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Çavuşoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı da hedef aldı.

Çavuşoğlu Fransa’nın Suriye konusunda Türkiye ile görüşme talebinde bulunduğunu belirterek ayrıca "Fransa’dan Suriye konusunda görüşme talebi geldi, bugünlerde görüşme ayarlanacak" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Ateşkes, çatışmasızlık bölgelerinin artırılması, Astan ve Soçi süreçleri, işlemeyen bir Cenevre var. Artık tüm bunların işletilmesi ve ülkenin çok kısa süre içerisinde de seçime hazırlanması lazım. Şeffaf bir seçimin BM çatısı altında gerçekleştirilmesi önemlidir. Artık biz Suriye'de kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz.

Lavrov'un sözleri muhtemelen bir soruya cevaptır. Ama bunun neden söylendiğine bakmak lazım. Biz Afrin operasyonunu gerçekleştirirken, Rusya ile koordinasyon içerisinde olduk. Rus gözlemcilerin Afrin'den ayrılmasını istedik ve ayrıldılar. Hava sahasını kullandık. Burada da Rusya ile koordine içerisinde olduk. Operasyonunun ikinci aşaması, insanların geri dönmesini sağlamak ve bu bölgeye istikrar getirmek. Bizim Suriye'nin toprağında gözümüz yok. Suriye istikrarı kavuştuğu zaman, sınır bütünlüğü konusunda bir endişesi olmaması gerekiyor. Buranın rejime teslim edilmesi olmaz. Rejim bir gün YPG ile çatışıyor, bir gün iyi geçiniyor.

Suriye'de arazide o kadar ilginç şeyler var ki. Bugün birbiriyle çatışan gruplar, yarın birbirlerine silah bile satıyorlar. Böylesine karmaşık bir durumda, oraya ver buraya ver olmaz. Orası Suriye'nin toprağıdır ama benim de güvenlik endişelerim var."

LAVROV NE DEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" demişti.

ulusal.com.tr

'Maganda'ya ağır ceza yolda Gündem Tehlikeli araç kullanana 3 yıla kadar hapis geliyor Gündem Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü istifa etti Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Hiçbir terör örgütüyle aynı çizgiye gelmedik, gelmeyiz Gündem