Kandil bağlantılı grup neden Yüksekova'da harekete geçti

Sur, Cizre, Silopi'den sonra Hakkari Yüksekova'da da bölücü terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlar başladı. Operasyonların durdurulması için Kandil ile bağlantılı bir grup Valilik, Kaymakamlık ve Güvenlik Kuvvetleriyle görüştü. Grup, teröristlerin ilçeyi terk etmesi için uygun ortam yaratılmasını ve koridor açılmasını istedi. Yetkililer de gruba, "Bu mümkün değil. Samimilerse silah bırakıp teslim olsunlar" yanıtını verdi. Peki, Sur'da, Cizre'de ve Silopi'de devreye girmeyen insiyatif Yüksekova için neden harekete geçti?

Abone ol

Sur, Cizre ve Silopi'den sonra Yüksekova'da da operasyon başladı. Bölücü terör örgütüne yönelik opersayonlar başlar başlamaz, Kandil bağlantılı bir grup, Valilik, Kaymakamlık ve Güvenlik Kuvvetleri yetkilileri ile görüşerek operasyonların durdurulmasını istedi.

Kendilerinin yeni bir insiyatif başlattıklarını söyleyen grup, halen ilçede bulunan teröristlerin "uygun bir zaman tanınması ve bir koridor açılması halinde" Irak’a geçebileceklerini ifade etti.

Valilik, Kaymakamlık ve Güvenlik Kuvvetleri de teröristlerin organize olma çabasına girdiğini değerlendirerek "Böyle bir zaman tanınmasının söz konusu olamaz" yanıtını verdi. Teröristlerin silah bırakıp teslim olmaları gerektiği belirtildi.

Peki, Sur, Cizre ve Silopi'de devreye girmeyen insiyatif neden Yüksekova için hakerete geçti?

Güvenlik kaynaklarına göre, Yüksekova Kandil’e ve terör örgütünün bütün bağlantılarına para kaynaklığı yapan bir bölge. İlçe özellikle de uyuşturucu trafiğinin bel kemiği: Bu ilçede yapılacak operasyonlar örgütün para kaynağını büyük ölçüde kesintiye uğratacak ve çöküşü hızlandıracak. Operasyonlardan çoğu İstanbul'da yaşayan uyuşturuca baronları da rahatsız.

Yüksekova bölücü terör örgütünün insan ticaretinin de merkezi durumunda. PKK insan ticaretinden büyük bir rant sağlıyor. HDP'lilerin de operasyonun durdurulması için bölgeye gönderilmesinin nedeninin bu olduğu değerlendiriliyor.

PKK bu nedenle Yüksekova’ya büyük bir yığınak yaptı. Dağ kadrosundan en iyi 200 teröristi Yüksekova'ya gönderildi. İlçede toplamda bin-bin 200 civarında terörist bulunuyor. Bölgedeki vatandaşlara da evlerinde kalmaları yönünde ağır baskı yapılıyor. Birçok aileden çocukların zorla alındığı ve ailelerin ölümle tehdit edildiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki terör saldırısında 300 kilogramlık patlayıcı kullanılmış Gündem Cumhurbaşkanlığı, Hidayet Türkoğlu’nun maaşını açıkladı Gündem TSK: 15 terörist öldürüldü Gündem Deniz Baykal'dan 'bomba ihbarı' paylaşımına yalanlama Gündem