Kıbrıs'ta süreç tıkandı

Kıbrıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin yönlendiremsiyle yürütülen müzakere süreci tıkanma noktasında. Karşılıklı önerilerin sunulduğu ikinci aşamanın ardından üçüncü aşama için iki tarafın liderleri Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya geldi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ABD'nin hamiliğini yaptığı müzakere sürecinde Türk ve Rum liderler bir araya geldi.

Lefkoşe ara bölgede de gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapılmadı. Müzakere süreci tıkanma noktasına geldi.

23 Temmuz'da Türk ve Rum müzakereciler bir araya gelerek bütün konularla ilgili karşılıklı önerilerini sundu.

Böylece müzakerelerin ikinci aşaması tamamlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, 3. aşama konusunda karar vermek için bugün saat 10.30'da buluştu. Toplantı saat 14.20 sıralarında sona erdi.

Görüşme sonrası BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim'ın basına açıklama yapması bekleniyordu ancak herhangi bir açıklama gelmedi.

Temmuz ayındaki müzakerelerde Rum tarafının dönüşümlü başkanlığa kapıları kapatması süreci sıkıntıya soktu.

Rum kesimi devlet başkanının Rum olmasını, Başbakan'ın ise dönüşümlü olarak Türk ve Rumlar’dan gelmesini teklif edince Türk tarafı öneriyi kabul etmedi; adadaki görüşme süreci tıkanma noktasına geldi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail, BM okulunu vurdu Dünya Avustralya'dan Türkiye lehine önemli açıklama Dünya Gazzeli anne yaralı çocuğu için çatışmanın ortasına girdi Dünya O uçak çöle düştü! Dünya