Erdoğan'a cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın cemaate "ananas örgütü" eleştirisine yanıt verdi. Arınç, "Bu ananası, bu Uganda'yı dile dolamamak lazım. İş adamlarını yurt dışında yatırım yapması konusunda ayıplamamak lazım" dedi. Arınç, Erdoğan'ın TÜSİAD'a kızgın olduğunu da söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen cemaatine "ananas" üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Arınç, "Fazla dile dolamamak lazım" dedi.

Kendisinin Uganda'dan sorumlu olduğunu belirten Arınç, cemaat okulları ve işadamlarını övdü. "Biz gittiğimizde bizi karşılayacak büyükelçi yoktu, kalacak yer yoktu" diyen Arınç, resmi heyeti cemaat yetkililerinin ağırladığına ve görüşmelere katıldığına dikkat çekti.

Arınç, "Dolayısıyla, bu ananası, bu Uganda'yı dile dolamamak lazım. İş adamlarını yurt dışında yatırım yapması konusunda ayıplamamak lazım" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından rahatsızlığını dile getiren Arınç, "Sayın Başbakanımızın başka benzetmeleri de oldu. Ben kimsenin üslubuna hakim olamam" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın cemaat liderleriyle sempatizanları ayırmasını ise "Herkes fikirlerini ortaya koyabilir, ama önemli olan bu ayrımın yapılmasıdır" sözleriyle değerlendirdi.

ES //

TÜSİAD'ın AKP eleştirilerini de değerlendiren Arınç, "Biz devlet otoritesini yerli yerine oturtma kavgası veriyoruz. Sayın Başbakanımız fevkalade üzgün ve kızgın" dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı Ulusal Kanal'da! Gündem Abdullah Gül sorumluluğu üzerinden attı Gündem AKP-Cemaat kavgası Gündem Nejat İşler'den çok iyi haber Gündem