Vatandaştan AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu'na tepki

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle nasıl geçinileceğini anlattı. Akbaşoğlu, 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay-simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söyledi. Yoksulluk sınırının 8 bin lira olduğu bir dönemde gelen bu açıklamayı vatandaşa sorduk... Doyan da var doymayan da...

Abone ol

Seçim tartışmaları bitmek bilmiyor. Ancak vatandaşın geçim derdi de devam ediyor. Asgari ücretle nasıl geçinelim diyenlere yanıt AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’ndan geldi.

Yoksulluk sınırının 8 bin lira seviyesinde olduğu bir dönemde AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, vatandaşın nasıl geçim sıkıntısına çözüm olarak "üç öğün simit" önerisi yaptı.

Simidi ve çayı 1 liradan hesap etti Akbaşoğlu. Vatandaşa 3 öğün çay-simit ikilisini önerdi. 4 kişilik bir ailede her bireyin asgari ücret ile çalışıyor olsa bile yoksulluk sınırı aşılamıyor. Yapılan bu hesaba kimi tepki gösterdi, kimi destek verdi.

4 değil tam 5 kişilik bir ailenin karnının nasıl doğucağını böyle açıkladı. Evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaş hergün ailesine 1'er simit ve 1'er bardak çay götürebilirse 2020 liralık asgari ücretinden artırması bile mümkün.

Yaptığı simit-çay hesabının ekonomideki iyi tabloyu yansıttığınu öne sürdü... AKP'li isim, karnı doyan vatandaşın bütçesinden para bile artırdı.

AKP’li isim bütçeden 1120 lira artırdı? Peki vatandaş bu hesaba ne diyor?

ulusal.com.tr

AKP
Ekrem İmamoğlu, görevi devralmak için İBB binasında! İşte devir-teslim töreni öncesi yapılan açıklama Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almasına dair ilk açıklama Gündem Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatasını aldı! İşte o fotoğraf Gündem İzmir’de mülteci operasyonu Gündem