İspanya NATO'dan yardım istedi

Ölü sayısında rekor artış kaydedilen İspanya NATO'dan yardım istedi. İspanya, 3 bin 434 can kaybı ile İtalya’nın ardından ikinci sırada. Avrupa'da yayılan virüs İngiltere'de kraliyet ailesine de sıçradı.

Abone ol

İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatlarını kaybedenlerin sayısı düne göre 738 arttı. Madrid yönetimi NATO’ya çağrı yaptı.

İspanya'da Kovid-19 nedeniyle yaşanan ölümlerde rekor artış kaydedildi. Ölü sayısı 3 bin 434'e çıktı. İspanya, Çin'i geride bırakarak İtalya'nın ardından en fazla kişinin yaşamını yitirdiği ikinci ülke konumuna geldi.

Ülkede, 5 bin 400 sağlık personeline Kovid-19 bulaştı.

Ayrıca koronavirüs salgınından dolayı ekonomik hayatın da durduğu İspanya'da, işçi çıkaracağını açıklayan şirket sayısı her geçen gün artıyor. Ülke genelinde geçici işten çıkarmaların 1 buçuk milyon kişiyi etkileyeceği belirtiliyor.

İspanya’da sağlık sistemi çökmüş durumda. Madrid yönetimi tıbbi malzeme ve solunum cihazı için NATO’dan yardım istediği açıklandı.

İspanya Silahlı Kuvvetler Başkanı Miguel Villarroya, yardım düzenlemelerinin bir parçası olarak NATO ortaklarından koronavirüs test kitleri, solunum cihazları ve koruyucu giysiler istediklerini duyurdu.

Avrupa’da etkisini artıran Kovid-19 İngiltere’de kraliyet ailesine sıçradı. İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın yeni tip koronavirüs testi pozitif çıktı.

Prens Charles'ın ofisinden yapılan açıklamada, 71 yaşındaki taht varisinin “hafif semptomlar gösterdiği, onun dışında sağlıklı olduğu ve son birkaç gündür evden çalıştığı” belirtildi.

Prensin eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın testinin negatif çıktığı bildirilen açıklamada, hükümetin ve doktorların tavsiyesi uyarınca, Prens ve Düşesin İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği vurgulandı.

İngiltere’de Kraliçe de Londra'yı terk etmişti. 93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 19 Mart'ta Windsor Kalesi'ne gitmişti.

Öte yandan İngiltere Kamu Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 422’ye çıktı. Vaka sayısı da 8 bin 77 oldu.

ulusal.com.tr

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki Kovid-19 önlemlerini açıkladı Dünya Fransa'da Kovid-19'dan ölenlerin yüzde 79'u 75 yaş üzerinde Dünya New York’ta Kovid-19 krizi Dünya Pentagon: Salgın aylarca sürebilir Dünya