Mülteci yurdunda çıkan yangını sevinç çığlıklarıyla izlediler

Sırada, Avrupa'da mültecilere karşı giderek artan düşmanlığın boyutlarını gösteren bir haberimiz var. Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Bautzen kasabasında mültecilere tahsis edileceği açıklanan boş bir binada yangın çıktı. Sevinç çığlıkları atarak yangını izleyen bir grup Alman ise itfaiyecileri yangını söndürmemesi için durdurmaya çalıştı.

Abone ol

Avrupa'daki mülteci düşmanlığı korkutucu bir hal alıyor.

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Bautzen kasabasında mültecilere tahsis edilecek boş bir binada henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.

Bölgede yaşayan bir grup Alman ise Mülteci yurdundaki yangını sevinç çığlıkları atarak izledi.

Sevinç çığlıkları atmakla da kalmayıp yangı söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerini de durdurmaya çalıştılar.

Alman polisine göre bina kundaklandı. Saksonya eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich ise olay sonrası yaptığı açıklamada söz konusu kişileri “caniler” olarak niteledi.

BBC’nin haberine göre; birkaç gün önce de bir başka Saksonya kasabası olan Clausnitz’te mültecileri taşıyan bir otobüs kasabaya sokulmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya yanlışlıkla YPG/PYD'yi vurdu Dünya Akdeniz'in Girit Adası açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem Dünya ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Suriye'de taraflar barışa çok yakın Dünya Suriye’de art arda intihar saldırıları Dünya