"ABD Türk akımından rahatsız"

Makedonya, Kumanova kentindeki 8'i polis 22 kişinin öldüğü çatışmayla hem Türk hem de dünya basınında geniş yer buldu. Ancak bu olayların yaşanacağı haberini Dünya Makedonları Kongresi Başkanı ve Makedonya Kurucu Parlamento Vekili Todor Petrov 18 Nisan'da vermişti. Petrov, bölge ülkelerinin Türk akımı projesine verdiği destekten Amerika'nın rahatsız olduğunu belirtmiş, "Makedonya’da Sorosçu darbe ayaklanması için muhalefet kışkırtılıyor" açıklaması yapmıştı.

Abone ol

Makedonya, Cumartesi günü Kumanova kentinde Arnavutların yoğun olarak yaşadığı bölgedeki çatışmayla dünya gündemine oturdu. Ancak sıradan bir çatışmaymış gibi gösterilen olayın yaşanacağını 18 Nisan'da Türkiye'ye gelen Dünya Makedonları Kongresi Başkanı ve Makedonya Kurucu Parlamento Vekili Todor Petrov vermişti.

Vatan Partisi yöneticileriyle bir araya gelen Petrov, ABD'nin ve bir çok batılı ülkenin Türk Akımı projesinden rahatsızlık duyduğunu vurguladı. Petrov, ABD'nin Rusya'dan başlayıp Türkiye, Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan üzerinden Macaristan'a kadar uzanacak boru hattı projesini engellemek için kışkırtma girişimde olduğunu açıkladı.

"Şu an en önemli konu Rusya-Türkiye-Yunanistan-Makedonya-Sırbistan ve Macaristan arasındaki doğal gaz hattı. Dünyadaki büyük uluslararası şirketler bunu bozmak ve bizim gibi ülkelerin karışması için çalışma yapıyorlar"

Yunanistan’a ekonomik bir baskı yapılıyor. Makedonya’da Sorosçu darbe ayaklanması için muhalefet kışkırtılıyor. Sırbistan’da Başbakan’a suikast girişiminde bulunuldu. Macaristan’da halk hükümete karşı ayaklandırılmak isteniyor.

Petrov'un açıklamalarından 23 gün sonra Makedonya'dan çatışma haberi geldi.

ulusalkanal.com.tr

''Haberler psikolojik amaçlı'' Dünya Filistin'i resmen tanıdı! Dünya Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporu Dünya Japonya'da 6.8 şiddetinde deprem Dünya