Hangimiz özgür ki basın özgür olsun

Odatv Genel Yayın Yönetmeni ve Karşı gazetesi yazarı Barış Pehlivan “Sadece Başbakan Erdoğan'dan değil, Cemaat'den de kurtulmanın gerektiğini” söyledi. Gazeteci Pehlivan, ikisinin de tehlikeli olduğunu ve halkın birini yenmek için diğerini seçmek zorunda olmadığını belirtti.

Abone ol

Gazeteci Barış Pehlivan Türkiye Gençlik Birliği Stuttgart'ın düzenlediği konferansa katıldı. "Türkiye'de Basın Özgürlüğü" adli konferans Filderstadt Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nde gerçekleşti. TGB Stuttgart Başkanı Onur Berrak konferans başlamadan önce Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş'in selamını iletti ve gelen dinleyicilere mesajını okudu. Ulusal Kanal Genel yayın Yönetmeni Güneş mesajında; "Bugün aranızda bulunamamaktan ötürü duyduğum büyük rahatsızlığı bilmenizi isterim. Aranızda bana kızanlar olabilir. Şundan eminim ki benim yerimde hanginiz olsanız, benim yaptığımı yapardınız. Çünkü yıllardır beklediğimiz özgürlük günleri geliyor. İlker Başbuğ komutanımızı aldık. Sıra Silivri'deki diğer Yurtseverleri al aya geldi. Göreceksiniz Pazartesi günü hepsini alacağız" dedi.

“Türkkan ve Akkoç vatansız kalınmasın diye uzakta”

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Stuttgart’ta katıldığı konferansta TGB’lilere saldırılmasına değinen Yener Güneş mesajına şöyle devam etti: "Türkiye'de ihlal edilen basın özgürlüğünü de aşan bir özgürlüktür. Bu halkın haber alma ve mücadele etme özgürlüğü... Bugün mücadele hakikati/gerçeği hayliranlarla, hakikat düşmanları arasındadır. Hakikat mürekkeple yazılabilen bir şeydir ancak mürekkeple yaratılamıyor. Hakikat hayatı özgürlük mücadelesinde hayatını feda edebilenlerdir ve hakikat onlarla yaşamaktadır. Bunun ne anlama geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Çok değil daha 5 gün önce gerçeği gizlemek isteyen soysuzların, hırsızların yüzüne gerçeği haykırdınız. Sizler gurbette halkın gerçekleri öğrenme hakkı için neleri göze almışsanız. Türkiye'de bizim de yaptığımız odur. Biz o şanlı mücadelenizi bütün dünyaya duyurmak için varız. Biz de işte 'bu görevi yapıyoruz.'"

Yener Güneş mesajında; Ergenekon davası kapsamında haklarında hüküm verilen ve Almanya’da sürgünde bulunan Adnan Türkkan ve Tunç Akkoç’un “Milletimiz vatansız kalmasın diye vatanından uzakta kaldıklarını” belirtti.

“Bazıları küçülerek, bazıları büyüyerek çıkar hapisten

Gazeteci Barış Pehlivan ise konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. "Hangimiz özgür ki, basın Türkiye'de özgür olsun" diyen Gazeteci Pehlivan Ergenekon Davası’nın geçmişini şöyle özetledi: "Azınlık cinayetlerini ve Hrant Dink'in davasını da Ergenekon davasına bağlamak istediler. Yani 'Ergenekoncular yaptırdı' olsun diye. Aslında

Dink cinayeti İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in gözetimi altında gerçekleşti. Türkiyedeki kanununlara göre bir örgütün 'terör örgütü' olarak yargılanması için şiddet kriteri gerekmektedir. Ve kanunlaraa göre bu şartı Danıştay Cinayeti ile yerine getirdiler".

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabına değinen Gazeteci Pehlivan "Bu kitap Gülen cemaatine, kendi içlerinden yapılan en büyük darbedir" dedi ve şöyle devam etti: "Günümüzde Cemaat kelimesini artık herkes kullanabiliyor. Zamanında bu kelimeyi sadece Ulusal Kanal, Aydınlık, Odatv ve benzeri basın kuruluşları kullanabiliyordu. Halk gerçekleri öğrenmesin diye, ki bu öğrenmeleri kanunen hakkıdır, 2011 senesinde Odatv davası başlatılmıştır. Soruyorum; nerede basın özgürlüğü? Ben 19 ay Silivri'de kaldım. Hep sorar herkes, 19 ay nasıl dayanabildiniz diye. Söylüyorum size; haklı ve onurlu yaşamak kadar güzel birşey yoktur!"

Silivri'den bir anısını ise Pehlivan gülümseyerek şöyle anlattı: "Avukatım ile görüşmeye gidiyordum. Koridorda Doğu Perinçek ile karşılaştım. O gün oğlu Mehmet Perinçek'in gözaltına alındığı gündü. Ve benim bir şeyler söylemem gerekiyordu; Doğu Bey’in adına çok üzülmüştüm. Üzgün bir şekilde 'geçmiş olsun' diyebildim. Doğu Bey bana nasıl bir cevap verdi biliyor musunuz? Çok kızdı! ‘Ne geçmiş olsunu, ne diyorsun? Gün gelecek o Recep Tayyip Erdoğanlar, o

Abdullah Güller, o Fethullah Gülenler buraya girecek! Burada hesap verecekler!’ dedi. Ben o gün farkettim: Bazı insanlar hapishaneden küçülerek çıkar, bazıları ise büyüyerek. Doğu Perinçekler, Tuncay Özkanlar Silivri'den kahraman gibi çıkacaklar!".

“Basın özgürlüğü herkesi ilgilendirir”

Türkiye’de yaşanan yoğun gündeme rağmen, TGB’li gençleri kırmayıp da gelen Barış Pehlivan, Recep Tayyip Erdoğan’ın tahliye 'emirleri' ile kurtulamayacağını dile getirdi ve “Kumpas yapılmış, aslında tutuksuz yargılanmaları gerekiyordu demekle bitmez, yargılanmaları gerekiyor” dedi. Gazeteci Pehlivan, sadece Başbakan Erdoğan'dan değil, Cemaat'den de kurtulmanın gerektiğini söyledi. Cemaat - AKP ilişkisini ‘evlilik’, şu an yaşananı da ‘boşanma’ gibi gören Pehlivan, ikisinin de ne kadar tehlikeli olduğunu ve halkın birini yenmek için diğerini seçmek zorunda olmadığını anlattı.

Konuşmasının sonunda Barış Pehlivan basın özgürlüğünün sadece basını değil herkesi ilgilendiren bir sorun olduğunu hatırlattı. Etkinlik sonu TGB Stuttgart Başkanı Onur Berrak da yaptığı konuşmada; kapılarını gençlere açan AKM Filderstadt Başkanı Mahmut Demir’e ve katılımları için dernek üyelerine teşekkür etti.

Yonca Gürsoy

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon davasında yeni gelişme Gündem Perinçek’in mükerrer suçları Gündem O Gemiciğin nasıl alındığı ortaya çıktı! Gündem Silivri'de hareketli saatler Gündem