F tipinden fotomontajlı şantaj!

F tipine yönelik soruşturmalar devam ederken Cemaatin, Tahşiye operasyonu kapsamında fotomontajlı tehdide başvurduğu öne sürüldü. İddiaya göre Cemaat üyesi polisler, gözaltına aldığı bir vatandaşa, yalan ifade vermesi için özel görüntüleriyle şantaj yaptı.

Abone ol

F tipi polisler, Taşhiye operasyonu sırasında fotomontajlı fotoğraflar ve özel hayatla ilgili gizli görüntülerle şantajlar yaptı. İddiaya göre emniyetteki f tipi yapılanma üyesi polisler gözaltına aldığı A.A. adlı kişiyi, bazı kişiler hakkında yalan ifade vermesi için özel görüntüleriyle tehdit etti.

Star Gazetesinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Tahşiye soruşturmasına dayandırdığı haberine göre; Cemaat, Mehmet Doğan ve arkadaşlarına suç isnat etmek için kişilerin özel hayatlarına ait görüntüleri kullandı.

Bahçelievler'deki bir evde bulunduğu öne sürülen sis bombalarıyla ilgili ifadesi alınan Tahşiye Yayınevi çalışanı A.A'ya, önce özel hayatıyla ilgili kayıtlar izlettirildi. Ardından da montajlanmış fotoğrafı gösterildi.

F tipi polisler, A.A'yı "Bombaların Mehmet Hoca ve Mustafa Kaplan'a ait olduğunu söyle seni bırakalım. Yoksa bu fotoğrafları ailene ve çevrene göndeririz" diyerek tehdit etti.

Polis fezlekesinde de geçen şantajı doğrulayan A.A. istenen ifadeyi vermeyi reddettiği için suçlandığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan aklama istiyor! Gündem “AKP İsrail için kuruldu" Gündem Soykırım yalanına karşı iTO'dan seferberlik! Gündem Genelkurmay'dan önemli açıklama! Gündem