CHP'li Tezcan: Yılmaz’ın Demirtaş’ı ziyaret etmesi önemli ve ciddidir

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın Eski HDP Genel Başkanı Demirtaş'la görüşmesine ilişkin açıklamalar yaptı. Görüşmenin ittifak ziyareti olmadığını söyleyen Tezcan, "Ama önemli ve ciddi bir ziyarettir" ifadelerini kullandı. Tezcan'ın hedefinde AKP-MHP ittifakı da vardı.

Abone ol

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesine ilişkin konuştu.

"Görüş alışverişlerini izleyeceksiniz. Genel başkan yardımcımızın, ziyareti önemlidir. Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde ziyaret etmiştir."

Partisinin MYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Tezcan CHP'nin HDP ile ittifak kuracağı haberlerine yanıt verdi.

"Bir ittifak ziyareti görüşmesi değildir. Önemli ve ciddi bir ziyarettir. Hem siyasi hem de insani anlamda önemli bir ziyarettir."

AKP-MHP ittifakını eleştiren Tezcan, bu ittifakın karşısında "demokrasi güçleri"nin bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

"Şu anda ilan edilmiş bir ittifak var. Adına cumhur ittifakı dediler aslında cumhuru bölme, kutuplaştırma ittifakıdır. OHAL meyvelerini devşirme, yararlanma ittifakıdır. Buna karşı Türkiye'nin bütün demokrasi güçlerini bir araya getirecek siyasal çözümlere ihtiyacı var."

ulusal.com.tr

Ulusal Kanal'a gezi cezası! "Bu ceza kabul edilemez" Gündem Şeker İş: İhale durdurulsun Gündem FETÖ'nün 'avukatlar sorumlusuna' hapis cezası Gündem 'Tuğamiral İmren havaya ateş açtı' Gündem