Erdoğan'ın sözleri, Ankara-Tahran hattını gerdi

Türkiye ve İran arasında karşılıklı açıklamalar sertleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun İran'ı hedef alan sözlerine Tahran'dan yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var" dedi, Türkiye'de bu açıklamalara "İran bölgesel politikalarını gözden geçirsin" karşılığı verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Körfez ülkeleri seyahetinde İran'a yönelik "Pers milliyetçiliği" sözleri Ankara-Tahran arasında tansiyonu yükseltti. Önce İran Erdoğan'a sonra da Türkiye İran'a yanıt verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var" dedi.

Açıklamaları "yapıcılıktan uzak" olarak yorumlayan Kasımi, "Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu ise İranlı mevkidaşının açıklamalarına yanıt verdi.

Müftüoğlu, "Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, İran'ın bölgesel politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Hakkari kırsalıyla Zap bölgesine hava harekatı Gündem ABD'li Senatör McCain: ABD, IŞİD'i yenmek için Türkiye ile çalışmalı Gündem İstanbullular güneşin tadını çıkardı Gündem Fırat Kalkanı Harekatı'nda bir şehit, iki askerimiz yaralı Gündem