Azerbaycan'dan Ermenistan'a gözdağı

Azerbaycan, tarihinin en geniş kapsamlı tatbikatına başladı. Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov’un bizzat yönettiği tatbikata 25 bin asker katılıyor. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, askeri temas bölgeleri ve Hazar Denizi'nde gerçekleşecek tatbikatla Ermenistan'a gözdağı verilecek.

Abone ol

Azerbaycan tarihinin en büyük askeri tatbikatına başladı.

Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov’un komutasındaki tatbikatlara tam 25 bin askeri personel katılıyor.

Tatbikatlara 300’den fazla tank ve zırhlı araç, 100 füze ve top sistemi, 40 askeri uçak ve 30 hava savunma sisteminin yanısıra Deniz Kuvvetleri ve özel birlikleri de katılıyor.

Azerbaycan tarihinin en geniş tatbikatı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, askeri temas bölgeleri yakınları ve Hazar Denizi'nde gerçekleştiriliyor.

Tatbikatlarda askerlerin olası bir çatışmada en üst düzeyde hazır duruma getirilmesinin yanı sıra lojistik ve diğer görevlerin denetlemeleri yapılıyor.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 24 Haziran'a kadar sürecek geniş kapsamlı tatbikatla, Ermenistan'a gözdağı vermeyi hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan'ın "Taksim" açıklamasına yanıt sanatçılardan geldi Gündem Öncü Gençlik'te bayrak değişimi Gündem Firuzağa saldırısının zanlıları serbest bırakıldı Gündem Taksim Meydanı’nda geniş güvenlik önlemi Gündem