"Fethullah" sicilli Ramazan Akyürek o kayıtları sildirmiş!

Yolsuzluk operasyonunun ardından açığa alınan Fethullah sicilli Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile ilgili yeni bir suçlama ortaya çıktı.

Abone ol

Milliyet'in haberine göre 2009'da Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Akyürek, beş gün önce Dairesi'ndeki kayıtları sildirdi. Akyürek, bu yolla, geçmişe dönük denetlemelere engel oldu.

Süreç şöyle işledi: 15 Ekim 2009'da görevden alınan Ramazan Akyürek, 5 gün önce yani 10 Ekim 2009'da kayıtların silinmesiyle ilgili talimatı imzaladı. Bu talimatla, 9 Ekim 2009 tarihi itibariyle Emniyet İstihbarat Dairesi’ndeki arşiv bilgilerinin silinmesi sağlandı.

Müfettiş incelemesinde Hrant Dink cinayeti ile ilgili kayıt ve yazışmaların imha edilmesinde de Akyürek’in verdiği bu olurun kullanıldığı saptandı.

Silinen kayıtlar; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarıyla aynı döneme aitti. Ayrıca Danıştay Saldırısı, Hrant Dink Suikastı, Zirve Katliamı gibi gladyo operasyonlarına ait arşiv kayıtları da silinenler arasında.

Akyürek'in açığa alınmasının bu müfettiş raporunun ardından gelmesi dikkat çekti. Evine giden özel harekat polisleri, Akyürek'in silah ve rozetine el koydu.

ulusalkanal.com.tr

Twitter kararına ilk itiraz İşçi Partisi avukatlarından Gündem Öcalan MİT'ten kadro istiyor Gündem Bu daha başlangıç Gündem Terör ithali koşullarında karşılaşacağımız sorunlar Gündem