Çin füze ihalesinde belirsizlik sürüyor!

Türkiye’nin hava sahasını koruyacak füze ihalesinde nihai sonuç hala bellirsizliğini koruyor. İhalenin “teknoloji transferi sözü” veren Çinli firmaya kalma ihtimalinin konuşulduğu şu sıralar Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyong’tan açıklamalar geldi. Demir, "milli bir sistem için çalışıyoruz" derken, Hongyong da “Şimdilik imza yok ancak iki ülke arasında işbirliğini önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

Abone ol

Hava Savunma Füze Sistemi teknolojilerinin alımında müzakereler sürüyor. Gözler ihalenin kime verileceği konusuna kilitlenmiş durumda. Çin bir adım önde...

Konuyla ilgili Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Şu anda yeni bir gelişme yok. Biz milli bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Füze ihalesiyle ilgili henüz atılmış bir imza da yok"

Konu Çin yetkililerinin de gündeminde. Atılım Üniversitesi’nde konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyong, bazı basın yayın organlarında “anlaşma imzalandı” haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Büyükelçi, habere çok sevindiğini de belirtti.

"Bu haberi okuduktan sonra, benim haberim olmadan neden böyle bir haber çıktı diye düşünüyordum. Tabii bu haberi okuduktan sonra çok sevindim. Ama ondan sonra ilgili arkadaşla konuştuğumda, bu haberde yer alan bazı bilgilerin gerçek olmadığını öğrendim. Şimdilik imzalanan bir şey yok. Şimdiye kadar müzakereler devam etti. Hala da devam ediyor"

Türkiye’nin, silah sanayinin millileştirilmesine dönük çalışmada yerli oranı en yüksek ve maliyeti en uygun teklifi 3,4 milyar dolarla Çinli CPMIEC şirketi vermişti.

ulusalkanal.com.tr

İran'ın Kaşmer kentinde deprem meydana geldi Dünya İngiltere'de seçim hesapları Dünya ''Büyük bir taarruza hazırlanıyoruz'' Dünya O pilot hakkında yeni iddia Dünya