Konya Üretici Kooperatifi Başkanı Mustafa Orhan tarım ve hayvancılıktaki son durumu değerlendirdi

Konya Üretici Kooparatifi Başkanı Mustafa Orhan, Ulusal Kanal’da, Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Abone ol

Tarım ve hayvancılıkta son durumu değerlendiren Orhan, "Tarım ve hayvancılıkta üretimden ziyade pazarlamada sorunlarımız var. Burada pazarlama önünde bazı engellerle karşılaşıyoruz. Soğuk hava deposu ve laboratuvar gibi eksikliklerimiz var ve paketlemede de envanterlerlere ihtiyaç duyuyoruz" diyerek eksiklikleri dile getirdi.

Üretimde sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin olarak da Orhan, "Küçükbaş hayvancılık desteklenmediği için geriledi. Hayvanların ormanlara zarar verdiği yönünde yanlış değerlendirmeler yapıldı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımız zarar ettikleri için büyük kentlere göç ettiler. Bizim yöremiz açısından şu an en önemli sorunlarımız kiraz üretimi ve bağcılık da. Üreticiler mallarını emeğinin karşılığını alamıyorlar. Üretim ve fiyat piyasanın insafına bırakılmamalıdır. Bu durumda üretici ve tüketici arasında ciddi fiyat farkları ortaya çıkıyor. Alt yapı tesislerinin yapımı ve pazar kontrolünde devlet daha aktif rol oynamalıdır" diyerek önerilerde bulundu.

ulusal.com.tr

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nden koronavirüs açıklaması Yurt Van'da 12 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi Yurt Elazığ'da deprem (30 Nisan 2020 Kandilli Rasathanesi son depremler) Yurt Nevşehir'de karantina süreleri dolan 235 kişi evlerine gönderildi Yurt