Hamas'tan ''Öfke günü'' çağrısı

Hamas, İsrail saldırılarına karşı Mescid-i Aksa için direniş çağrısı yaptı. Örgüt, “Öfke günü” adıyla Batı Şeria'daki Filistinlileri, Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını protesto etmesini istedi.

Abone ol

Filistinli direniş örgütü Hamas, Mescid-i Aksa için “Öfke günü” çağrısı yaptı.

Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlileri, Yahudi yerleşimcilerin, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden baskınlarını protesto etmeye çağırdı.

Hamas’tan yapılan açıklama, Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya yönelik baskınları, İsrail hükümetinin itibarını korumak için gerçekleştirilen 'umutsuz bir girişim' olarak nitelendirildi.

Gelecek Cuma gününü 'öfke günü' haline getirme çağrısı yapan Hamas, Filistinlilerden, Batı Şeria’daki tüm şehirlerde kalabalıklar halinde toplanmalarını ve yerleşimler arasındaki yolları kesmelerini istedi.

Açıklamada, Filistin halkının, topraklarını ve kutsal değerlerini savunarak ulusal kurtuluş projesine katılmaya; işgal güçleri ve yerleşimciler karşısında kapsamlı bir direnişi etkinleştirmeye hazır olduğu vurgulandı.

İsrail polisinin eşlik ettiği fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya sık sık baskın düzenliyor. Fanatik Yahudilerin bölgeye düzenlediği bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Dünya Kovid-19 ile mücadele ediyor Dünya Almanya ile Fransa'dan Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili Türkiye açıklaması Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu İran'ın nükleer silahlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi Dünya Neo-con uzmanı ABD'li Michael Rubin: ''Türkiye'nin İHA üssü Rus S-400'ü kadar tehlikeli'' Dünya