Necdet Özel'den askerlik açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konuştu. Özel, AKP Hükümeti ile fikir birliği içinde olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı zorunlu askerliğin kaldırılmasının şimdilik söz konusu olmadığını belirtti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, askerlik süresinin kısaltılmasında AKP Hükümeti ile aynı fikirde olduklarnı söyledi.

Kosova'daki ziyaretleri sırasında konuşan Özel, asker sayısındaki azalmayı telafi etmek için de tedbir aldıklarını bildirdi.

Ben, sayın Başbakan ile bu konuyu görüştüğüm zaman, yedek subaylık sisteminin 12 ay, kısa dönem askerlik hizmet süresinin 6 ay olarak devam etmesi konusunda mutabakat sağladık. Uzun dönem askerliğin ise 12 aya inebileceği konusunda bir fikirbirliği içinde olduk.

Özel, zorunlu askerliğin şimdilik kaldırılmayacağını açıladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin profesyonelleştirilmesinin hedeflendiğini aktaran Özel, "Bugünkü koşullarda karma askerlik sisteminin uygulanması söz konusudur" dedi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'ya balyoz, KCK'ya tahliye Gündem Hurşit Tolon ameliyat oldu Gündem Suriye'de çatışma Gündem 'Biz affetsek dahi tarih affetmeyecektir' Gündem