"Barzani savaş suçu işledi"

Uluslararası Af Örgütü Irak'ın kuzeyindeki Barzani yönetimini, Araplara karşı savaş suçu işlemekle suçladı. "Peşmerge binlerce Arap'ın evini planlı yıktı" tespitini yapan af örgütü, Peşmerge güçlerinin IŞİD'den geri aldığı bölgelerde bu suçu işlemiş olabileceğini rapor etti.

Abone ol

"Barzani Yönetimi Irak'ın kuzeyinde Araplara karşı savaş suçu işlemiş olabilir"... Bu tespiti Uluslararası Af Örgütü yaptı.

Uluslararası Af Örgütü, Irak'ın kuzeyindeki 13 köy ve kasabada 100 görgü tanığı ile konuşarak yaptığı incelemeyi raporlaştırdı.

Rapor, Arapların bölgeden sistematik bir şekilde uzaklaştırılmak istendiği tespitini içeriyor. Raporda "Peşmerge güçleri, IŞİD'in elinden geri aldığı bölgelerdeki köyleri yıkarak, oradaki Arap halkı zorla yerinden ediyor. Uydudan çekilen fotoğrafların da gösterdiği gibi Peşmerge güçleri tarafından geniş bir yıkım yapılıyor ya da Yezidi milisler, Türkiye ve Suriye'den gelen Kürt güçleri, Peşmerge ile koordinasyonlu bir şekilde bunu yapıyor" denildi.

Barzani yönetimine yönelik suçlama bununla da kalmadı ve savaş suçuna işaret edildi. Uluslararası Af Örgütü adına çalışmayı yürüten Donatella Rovera, " Söz konusu sivillerin zorla yerinden edilmesi, bilinçli olarak ev ve mülklerinin herhangi bir askeri gerekçe sunmadan yıkılması savaş suçu sayılabilir" dedi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabar Yaver ise, Arap köylerini yıktığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İslamabad, kopan Suudi Arabistan-İran ilişkilerine arabuluculuk için devrede Dünya "Bölme senaryoları Amerika ve İsrail planıdır! Bu planı bozguna uğratacağız" Dünya PKK'ya desteği açık açık söyledi Dünya İsrail Savunma Bakanı'ndan dikkat çeken sözler Dünya