Sakine Cansız cinayetinin sis perdesi aralandı

Aydınlık gazetesi, Paris suikastiyle öldürülen PKK'lı Sakine Cansız cinayetine ilişkin yazı dizisinin ikinci bölümünü yayınladı. Habere göre, MİT-Öcalan işbirliğiyle öldürülen Sakine Cansız, Kandil'e gitme kararını netleştirdikten sonra öldürüldü. Yakın çevresine, "Öcalan bana psikolojik zulüm yapıyor diye bu safları terk etmem. Adımın önüne hain yazamayacaklar" diyen Cansız'ın, Kandil'de Alevileri baskı altına alma sürecine tepki gösterecek ve müzakereleri etkileme şansı olacaktı.

Abone ol

PKK'lı Sakine Cansız suikastinin perdesi aralandı. Aydınlık gazetesi, MİT-Öcalan ortaklaşmasıyla öldürülen Sakine Cansız'ın örgütte hangi işlere imza attığını, kiminle neden ters düştüğünü ve neden öldürüldüğünü yazdı.

Haberde, Örgütün Avrupa sorumlularından Zübeyir Aydar'ın eski eşi Seve Evin Çiçek'in aktardıklarına yer verildi. Buna göre, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yıldızı hiç barışmayan Cansız, Öcalan'ın emriyle 6 ay hapis yattı. Cansız, sohbet ettiği Seve Evin Çiçek'e, "Abdullah Öcalan bana her türlü psikolojik zulmü yapıyor, yaptırıyor diye bu safları terk etmem, adımın önüne hain yazamayacaklar" demişti.

Cansız 1992 yılında örgüt içinde etkisizleştirilmek için Murat Karayılan tarafından Almanya'ya sorumlu olarak atandı. Ancak buna rağmen Avrupa'da adımlar attı. Örgütte hep en tehlikeli işler Cansız'a yaptırılıyordu. Bu durum, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği kriptolara bile yansımıştı.

2012 yılının Ekim, Kasım ve Aralık ayı Cansız için kabus gibi geçti. Zira yakın çevresine rahatsız olduğunu ve korktuğunu söylüyordu. Çünkü Cansız, Rıza Altun ve Mustafa Karasu'nun MİT bağlantılı olduğunu söylüyordu. Bu nedenle de açık açık ölüm tehditleri almıştı. 2012 yılının Ekim ayında Mustafa Karasu Sakine Cansız'a sert bir mesaj göndererek, "Çok konuşmasın. Yoksa Ahmet Kaya'nın yanında kendine güzel bir yer belirlesin. Biz de onun için Lili türküsünü söyleriz" ifadelerini iletmişti.

Öcalan'ın Avrupa'daki PKK yöneticilerine gönderdiği mektupları okuyan Cansız, Kandil'e gitmeye karar verdi. Çünkü Cansız Öcalan ve MİT'in islam bayrağı altında birleşme projesinden rahatsız olmuştu. Kandil'e giderek PKK içindeki Alevileri baskı altına alma sürecine tepki göstermiş olacaktı. Hem de müzakere görüşmelerini etkileyebilecekti. Murat Karayılan da 26 Nisan 2013'te katıldığı bir televizyon programında Öcalan'ın Sakine Cansız'ın Kandil'e gideceğini bildiğini ve bu bilgiyi de Öcalan'a MİT'in ulaştırdığını söylemişti.

Sakine Cansız pasaport işlemlerini yaptırmak için 6 Ocak 2013'te Paris'e gitti. Yanına daha önce hiç tanımadığı PKK kadrolarından Ömer Güney yani tetikçisi verildi.

Sakine Cansız cinayetinden bir yıl sonra ortaya çıkan belgelerle Ömer Güney'in MİT'le ilişkisi kanıtlandı. Cansız cinayetinden hemen sonra da PKK'daki Alevi kesiminden sesler yükseldi. "Kulağımıza gelmişti", "Bekliyorduk", "Hesabı sorulacak".

ulusalkanal.com.tr

KKTC Başbakan Yardımcısı istifa etti Gündem Saraylı Hüdaye Nine, Vatan Partisi'ne üye oldu Gündem Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye kritik rapor! Gündem Vatan adayları Türkiye'nin dört bir yanında Gündem