Esad'dan Avrupa'ya: Endişeleniyorsanız...

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, mülteci krizini çözmenin tek yolunun Suriye'deki terörizmi bitirmek olduğunu vurguladı. Batılı ülkeleri terörizme desteği sonlandırmaya çağıran Esad, "Batı ülkeleri, bir gözle mülteciler için ağlarken diğeriyle nişan alıyor" dedi.

Abone ol

Mülteci krizi Avrupa'nın en önemli gündemlerinden biri haline gelirken, Avrupa'ya önemli bir çağrı yapıldı. Suriye Cumhurbaşkanı BeşarEsad, "mülteci krizini çözmek için terörizmi desteklemekten vazgeçin" dedi.

Suriye lideri Esad, Batılı ülkelerin ikili oynadığını vurguladı.

"Batı ülkeleri, bir gözle mülteciler için ağlarken diğeriyle nişan alıyor. Mesele şu ki, bu insanlar ölüm korkusu nedeniyle, terörizmin getirdiği sonuçlar yüzünden Suriye'yi terk etti. Batı, bir yandan mülteciler için ağlarken diğer yandan da krizin başından beri teröristleri destekliyor."

Esad, krizin ancak terörizmin bitirilmesiyle son bulacağını belirtti.

"Mesele, Avrupa'nın mülteciyi kabul edip etmemesi değil, sorunun temel sebeplerinin ortadan kaldırılmasıdır. Eğer mültecilerin kaderi Avrupalıları endişelendiriyorsa, teröristlere desteklerini kessinler. Bu konuda görüşümüz bu. Bu sorunun özü bu."

Suriye lideri, Suriye'deki tüm siyasi gruplara da terörizme karşı savaşta birleşme çağrısı yaptı. Esad, "Tüm toplumların, tüm vatanseverlerin, tüm partilerin bu durumlarda ortak düşmana karşı birleşmesi gerekiyor" dedi.

Güvenli Bölge'ye ilişkin soruları da yanıtlayan Esad, "Türkiye sınırında terörist olmayacak diyorsak, bu onların diğer bölgelerde kalacağı anlamına geliyor. Bu tür bir söylem bizim için kabul edilmez" ifadelerini kullandı.

Hükümetin halkın onayıyla göreve geldiğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı, "Yönetim gidecekse de ABD, BM, Cenevre konferansı veya Cenevre bildirgesi kararıyla değil, halkın talebiyle gider" dedi.

ulusalkanal.com.tr

BMW şefi podyumda bayıldı Dünya Merkel: Türkiye ile iyice konuşmalıyız Dünya Almanya'nın Schengen kararından sonra o ülkeler de harekete geçti Dünya Avrupa Birliği'nden "Kürt devleti" açıklaması Dünya