Harbiye 79, 80, 81'in Sessiz Çığlığı Antalya'da birleşti

"Biz içeride ki arkadaşlarımızın suçlu olduğuna bir saniye dahi inanmadık. Herkes i onların suçsuzluğuna inanan kadar da çığlığımıza devam edeceğiz."

Abone ol

Antalya'da Vardiya Bizde platformunun Sessiz Çığlığı Ankara, İzmir,Samsun, gibi farklı illerden gelen Harbiye mezunlarının katılımıyla Kışlahan'dan bu hafta daha yüksek yankılandı.

Eylemde söz alan TESUD Genel Merkez Sekreteri Emekli Albay Rafet Yavuz, 17 Aralık'tan sonra Milli Orduyu yok etmek üzere kurulan kumpasların açıkça ortaya çıktığı koşullarda Vatanseverler tutsak edildiği sürece Türkiye'nin dört bir yanında, Amerika ve Avrupa'da Vardiya Bizde haykırışının devam edeceğini söyledi. Yavuz konuşmasının sonunda Hasan Hüseyin'in Bıçak Kemikte isimli şiirini seslendirdi.

eti geçti/duydun mu/bıçak kemikte/duymadınsa duy artık/behey Allah'ın kulu/bıçak kemikte/duy da silkin n'olursun/bu ne biçim uyku bu/bıçak kemikte

Ardından konuşan Harbiye 1979 Devre Derneği Başkanı Emekli Albay Hüsnü Şimşek ise, : "Biz içeride ki arkadaşlarımızın suçlu olduğuna bir saniye dahi inanmadık. Herkes i onların suçsuzluğuna inanan kadar da çığlığımıza devam edeceğiz." diye konuştu. Harbiye 1980 Devre Derneği Başkanı Emekli Albay Mustafa Mengübaş konuşmasında bugün başta Silivri olmak üzere Malatya'ya kadar uzanan Kuvayı Milliye Mücadelesi gibi özgürlük mücadelesi veren tüm Vatanseverlerin bu destekleri çoğalarak özgürlüklerine kavuşacaklarını ve Türkiye Cumhuriyetinin tam Bağımsızlığına kavuşacağını vurguladı. Mengübaş, " Cefakar halkımızdan da etrafımıza dalga gibi yayılarak bu desteklerimizi arttırmamızın sadece ceza evinde ki arkadaşlarımız ve Vatanseverlerimiz için değil, Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinde tam bağımsızlığa kavuşmamızın bir nişanesi olarak görülmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. 1981 Harbiyeliler Derneği Başkanı Emekli Albay Ömer Tutumlu da duygularını şöyle ifade etti:" Düşünün ki, 14 yaşında sizi devlet subay yapacağım diye almış, bu ülkeye hizmet et diye yetiştirmiş, ömrünüzü bu uğurda harcamışsınız. Ve bu Ülke sizi zindanlara tıkmış. Empati yapın diyorum. Suçluysak bu vatana bu halka ihanet ettiysek öldürün bizi, can feda olsun. Eylemde İşçi Partisi ve TESUD'da her zamanki yerini aldı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Berfu Oflaz

ulusalkanal.com.tr

Salı gününe dikkat Yurt Kumpasa karşı Adalet Nöbeti 19. gününde Yurt İşe rekor başvuru Yurt İşte Soma'da bile yüzleşemediğimiz o hastalık! Yurt