Akademisyenlerden Avrupa Parlamentosu kararına tepki

Avrupa Parlamentosu kararı hukuken bağlayıcı değil, karar diasporanın baskısıyla alındı. Uzmanlar kararı bu şekilde değerlendirdi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye'yi soykırımcı ilan etmeye kalkan kararının hiçbir bağlayıcılığı yok. Avrupa Ülkelerinde görev yapmış emekli büyükelçilerin, akademisyenler ve tarihçilerin ortak görüşü bu yönde.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Kudret Güven Avrupa Parlamentosunun kararını kabul edilemez buldu. Devletin tüm kurumlarını mücadele etmeye çağırdı.

Devletinin tüm organlarıyla bu anlamda basını da ciddi mücadeleye davet ediyorum. Bizim bu isnat altında kalmamız lazım.

ulusalkanal.com.tr

Kandilli Ermeni Kilisesi Başkanı Kevorkyan Papa'nın açıklamaları ve Avrupa Parlamentosu kararına yanıt verdi Gündem Site sakinleri darp iddiasıyla Ağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu Gündem Amiraller, işgal edilen 152 ada için Kuşadası’nda yapılacak mitinge bütün yurttaşları davet etti Gündem Yurttaşlar Avrupa Parlamentosu'nun sözde soykırım kararına tepki gösterdi Gündem